Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

49 Şehirde 25.000 Sınavsız Personel Alımı Başladı

İŞKUR TYP kapsamında 49 şehirde 25.000 kişilik personel alımları yapılacak. Yapılacak olan personel alımlarında adaylardan KPSS şartı aranmayacak.

2020/09/14

Milli Eğitim Bakanlığı ile İŞKUR işbirliğinde ilanlar yayımlandı. Yayımlanan ilanlarda mezuniyet, yaş ve sınav şartı olmadan okullara personel alımı yapılacağı bildirildi. Sınavsız geçici olarak okullarda çalıştırılacak personeller başvurularını İŞKUR üzerinden yapacak. isegir.net olarak bu yazımızda TYP personel alımı başvuru bilgilerine yer verdik.

TYP NEDİR?

Toplum Yararına Program kapsamında okullara personel alımı yapılmaktadır. Alınan personeller, okullar kapanana kadar çalıştırılacak. Okullar kapanana kadar çalışan personellere her ay asgari ücret tutarında ödeme yapılır. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İŞKUR Toplam Yararına Çalışma Programı personel alımlarına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.

2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

HANGİ İLLER İÇİN İLANLAR YAYIMLANDI?

İŞKUR TYP ilanları kısmında yayımlanan duyurulara baktığımızda aşağıdaki şehirlere personel alımının yapıldığı bildirildi:

BAŞVURU DETAYLARI

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları izleyerek müracaatını yapması gerekmektedir. 

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linki kopyalayın. Açılan sayfada İŞ ARAYAN kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın üst menüsünde bulunan ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayın.

Daha sonra açılan menüde aşağıdaki adımları izleyin.

DİĞER İLLER İÇİN DE İLANLAR GELECEK

Diğer iller için de TYP personel alımı ilanları gelecek. Siz de aşağıdaki yorum kısmından alım beklediğiniz şehri yazın.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google