Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

İçişleri Bakanlığı Duyurmuştu: En Az Lise Mezunu Bekçi Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanlığı Polis Akdemisi Başkanlığı'nın resmi sayfasından bekçi alımına ilişkin duyuru yayımladı. Yapılan duyuruya göre 400 bekçi alınacak.

2020/09/14

İçişleri Bakanlığı Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre en az lise mezunu 400 bekçi alımı yapılacak. İlgili alıma başvuru tarihlerinin daha sonra ilan edileceği kaydedilmişti.

Resmi duyurunun üzerinden haftalar geçmesine rağmen 400 kişilik bekçi alımı için henüz başvuru tarihleri ve diğer detaylar netleşmiş değil. Polis Akademisi Başkanlığı'nca yapılan resmi duyuruda, "7245 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 400  erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır. Alıma ilişkin esaslar, başvuru şartları önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadeleri yer almıştı.

DİĞER ŞEHİRLERDE DE ALIM BEKLENİYOR

İstanbul için gerçekleşecek en az lise mezunu bekçi alımının diğer iller için de yapılıp yapılmayacağı ise henüz netleşmiş değil. Geçtiğimiz yıllarda tekrar hayata geçirilen Çarşı ve Mahalle Bekçiliği uygulamasıyla gece yapılan hırsızlıklarda büyük oranda düşüş gözlemlenmiş, olaylara müdahale konusunda etkinliğin artmasının ardından bekçilik uygulaması büyükşehirlerin köylerine de genişletilmişti. Önümüzdeki günlerde diğer büyükşehirler için de bekçi alımı duyuruları yapılması halinde siz değerli ziyaretçilerimizle tüm gelişmeleri paylaşacağız.

Bekçi alımı resmi duyuruları ve diğer detaylardan anında haberdar olmak için Türkiye'nin lider memur adayı kamu bültenini Instagram'da ve diğer sosyal mecralarda takip edebilir, ücretsiz mobil uygulamasını kolaylıkla indirebilirsiniz.

BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

  • İlkokul mezunu olan Bekçi: 4, 302,80 TL maaş alır.
  • Lise mezunu olan Bekçi: 4352 TL ile 4,455,14 TL arasında maaş alır.
  • Ön lisans mezunu olan Bekçi: 4357,50 ile 4.400 TL arasında maaş alır.
  • Lisans mezunu ve bekar olan bekçi: 4, 404 TL ile 4,657,00 TL arasında maaş alır.
  • Eş için ödenen aile yardımı ödeneği geçen yıl 251 TL iken, 2019 yılı Ocak ayında 278 TL olacak.
  • Çocuk için ödenen aile yardımı ödeneği ise geçen yıl 29,4 TL olan olan miktar, bu yıl 32,6 TL oldu.
  • EGM'den yapılan açıklamaya göre, göreve yeni başlayan bekar lise mezunu çarşı ve mahalle bekçisinin maaşı 4.527 TL, lisans mezununun maaşı ise 4.534 TL’dir.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Hangi illerde bekçi alımı duyurusu bekliyorsunuz. Başvuru şartlarıyla ilgili beklentileriniz ve diğer yorumlarınızı sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google