Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Taşeronda Maaşlar Belli Oldu! İşte Maaşlar ve Maaş Farkları

Toplu iş sözleşmesinin imzalanmasıyla birlikte en çok merak edilen taşeron maaşları ve maaş farkları konusu açıklığa kavuştu. Sözleşmede KHK ile kadroya geçen işçilerin durumuna da yer verildi. Yeni ücretler, maaş farkı ödemeleri ve tayin hakları hakkındaki tüm detaylar haberimizde.

2020/08/14


Taşerondan kadroya geçen işçiler için ilk toplu sözleşme geçtiğimiz gün imzalandı. Sağlık Bakanlığına bağlı işyerlerindeki işçiler için imzalar geçtiğimiz gün atıldı. 2020 yılı sonuna kadar geçerli olacak toplu sözleşme, kadroya geçen işçiler için 1 Kasım 'dan itibaren uygulanacak.

Söz konusu sözleşmede yeni ücretlere yer verildi. Biz de isegir.net olarak işçilerin yeni ücretlerine bu yazımızda yer verdik.

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki işyerlerinde çalışmakta olan işçiler için geçerli olacak TİS, Öz Sağlık İş Sendikası ile Sağlık Bakanlığı üyesi olan Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası arasında imzalandı.

Konu ile ilgili bir yazılı açıklama yapan Öz Sağlık İş Sendikası Başkanı Devlet Sert, Sağlık Bakanlığı ile işyerleri bünyesinde çalışan işçiler adına İşletme Toplu İş Sözleşmesi yapmak amacıyla 3 Eylül tarihinde müracaat edildiğini söyledi.

RAKİP SENDİKA YÜZÜNDEN

3 Eylül günü başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin , rakip sendikanın itirazları nedeniyle uzadığını ifade eden Sert, sonuca 2 yıl sonra vardıklarını söyledi.

TİS'in sonunda imzalandığını ifade eden Sert, "İmzalanan toplu iş sözleşmesinin Sağlık Bakanlığımıza bağlı işyerlerinde en kısa sürede uygulamaya başlanması adına gerekli çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Tayin ve becayiş hakları da kapsamı genişletilerek uygulamaya devam edilecektir. 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçiler dahil olmak üzere tüm üyemiz işçilere de becayiş imkanı getirilmiş olup 696 sayılı KHK ile daimi işçi kadrosuna geçen işçiler için KHK kapsamında yayımlanan ve yürürlük tarihi 31 Ekim'de sona erecek toplu iş sözleşmesinin bitimindne itibaren sözellikle tayin konusundaki bazı eksikliklerin giderilerek yeknesaklığın sağlanması için gerekli çalışmalar devam edecektir." dedi.

Sert açıklamasının devamında işçiler için bu sözleşmenin yeni kazanımlar sağlığını söyleyerek, "İşletme toplu iş sözleşmemiz, başta ücret ve hizmet zammı ile sosyal yardım olmak üzere, üyelerimize idari , mali ve sosyal alanda birçok yeni hak kazandırdı. Sözleşmemiz, Sağlık Bakanlığı bünyesinde süresi sona eren toplu iş sözleşmesinden faydalanan üyemiz işçilere 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren , bunun dışında bu tarih ile sözleşmemizin imza tarihi arasında İŞKUR aracılığı ile açıktan ilk defa işe başlatılan sendikamız üyesi işçiler ile imza tarihinden önce sendikamız üyesi olanlara, işe başlangıç tarihinden itibaren uygulanacak. 696 sayılı KHK ile kadroya geçen üyemiz işçiler ise 1 Kasım 2020 itibarıyla sözleşme kapsamında olacaklar. Bu sözleşme hükümleri KHK ile kadroya geçen işçiler için yeni kazanım niteliği taşımaktadır."

ÜCRET FARKLARI EN KISA ZAMANDA ÖDENECEK

Söz konusu sözleşme ile üyelerine maddi ve sosyal kazanımlar sağlandığını söyleyen Sert, sözleşmeden doğan ücret farklarının da en kısa sürede işçilerin hesaplarına yatırılacağını söyledi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google