Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Kur'an-ı Kerim'i Yakıp Video Çektiler, Ülke Karıştı

İslamiyet karşıtı,Danimarkalı aşırı sağcı parti üyeleri, İsveç'te sokak ortasında Kur'an-ı Kerim yaktı. Bu anları videoya alan ırkçılar, sosyal medya üzerinden paylaştı. Malmö'deki Müslümanlar, bu olay sonrası sokaklara döküldü. Ülke karıştı.

2020/08/29


İsveç'te müslümanları ayağa kaldıran skandal bir olay meydana geldi. İsveç'in Malmö kentinde aşırı sağcı Sıkı Yön adlı Partili olduğu bildirilen üç kişi, Rosengard bölgesinde Kur'an-ı Kerim yaktı. İslam Dininin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim 'i yakan bu kişiler, bu anları sosyal medya hesapları üzerinden yayımladı. 

Haberi alan polis ekipleri, hemen bölgeye geldi ve bunları olay yerinden uzaklaştırdı. 

SOKAĞA DÖKÜLDÜLER
Söz konusu skandal videonun sosyal medya üzerinde yayılmasından sonra Malmö'de yaşayan Müslümanlar , tepki göstererek sokağa döküldü.

Sokaklara çıkan Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki gösterdi ve sokakta yürüyüş yaptı. 

TAŞKINLIKLAR ÇIKTI
Kutsal kitabımıızın yakılmasına tepkilerini gösteren Müslümanların düzenlediği protestolar sırasında bazı taşkınlıklar çıktı.

GİRİŞ YASAĞI GELDİ
Öte yandan Malmö 'de Kur'an-ı Kerim 'i yakmak isteyen Danimarkalı aşırı sağcı lideri Rasmus Paludan isimli kişiye iki yıl İsveç 'e gireiş yasağı getirildi. 

İKİ HAFTADIR MÜSLÜMANLARI KIŞKIRTMAK İÇİN...
İsveç Farklı Renkler adlı partisinin Genel Başkanı Mikail Yüksel, yaşanan olay ile ilgili bir açıklama yaptı ve aşırı sağcı sokak ressamı Dan Park ile Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan 'ın son iki haftadır Müslümanları kışkırtmak için birçok girişimde bulunduğunu söyledi. 

CUMA NAMAZI SAATİNDE CAMİ ÖNÜNDE KUR'AN YAKMAK İÇİN POLİSTEN İZİN İSTEDİLER
Irkçı siyasetçinin Müslümanların cuma namazı kılacağı sırada cami önünde Kur'an yakmak için polisten izin istediğini aktaran Yüksel, ''Polis buna güvenlik gerekçesiyle izin vermedi.

IRKÇI RESSAM İTİRAZI MAHKEMEYE GÖTÜRDÜ
İzin çıkmayınca ırkçı siyaseti başka bir yerde Kur'an yakmak istedi ancak buna da izin verilmedi. İsveçli ırkçı sokak ressamı Dan Park ise bu durumu mahkemeye taşıdı ama mahkeme polisi haklı buldu.

İZİNSİZ
Mahkemeden de izin alamayan ırkçılar, Malmö 'ye gelerek izinsiz gösteri yaptı. Yüksel konu ile ilgili  ''Malmö sınır polisi bu provokasyonda izin vermedi. Paludan'ı sınır dışı ederken iki sene de İsveç'e girmesini yasakladı.'' dedi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google