Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

32 Şehirde Yaş Şartı Olmadan İşsizlere 2334 TL Maaş! Başvurular Başladı

İŞKUR üzerinden duyurular ard arda yayınlanmaya devam ediyor. 32 şehirde yaş şartı olmadan personel alımları yapılacak. Yapılacak olan alımlara ilişkin tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

2020/08/13


İŞKUR'da yayınlanan ilanlara göre 32 şehirde yaş ve sınav şartı olmaksızın personel alımları yapılacak. Yapılacak alımlar Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında olacak. MEB bünyesine , okullarda çalıştırmak üzere yapılan personel alımında başvurular İŞKUR üzerinden alınıyor. Başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin tüm detayları aşağıda sizlerle paylaştık.

YENİ İLANLAR YAYIMLANDI

İŞKUR tarafından yapılan son dakika açıklamasında yeni iller için de TYP ilanlarının yayımlandığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullara personel alımı yapılacağına yer verildi. İlana başvuru yapacak adaylarda aranan başvuru şartlarına şu şekilde yer verildi:
  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),
  • 2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.
  • 2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

HANGİ ŞEHİRLERE ALIM YAPILIYOR?

İŞKUR TYP ilanları kısmından yayımlanan personel alımında aşağıdaki şehirlerde bulunan okullara personel alımı yapıldığına yer verildi:

Malatya
Bartın
Düzce
Sinop
Trabzon
Muğla
Aydın
Burdur
Edirne
Sakarya
Erzurum
Osmaniye
Zonguldak
Uşak
Afyonkarahisar
Ardahan
Bursa
Adana
Amasya
Manisa
Kahramanmaraş
Artvin
Kars
Aksaray
Mardin
Tekirdağ
Siirt
Çorum
Sivas
Van
Yalova
Hakkari

TYP NEDİR?

TYP hakkında İşKURdan yapılan açıklamada "İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır." denildi.

HANGİ KADROLARA PERSONEL ALINIYOR?

Alınacak personellerin çalıştırılacağı kadrolar şu şekilde:

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması
Güvenlik görevlisi

9 AY ÇALIŞTIRILACAKLAR

Alınacak personeller okulların açık olacağı sürede çalıştırılacak. 9 aydan sonra adaylar çalıştırılmayacak.  İŞKUR tarafından yapılan açıklamada, "TYP uygulama süresi, her bir program için en fazla 9 aydır. 27.09.2017’de, 01.01.2018’den itibaren başlangıçta sözleşmede belirlenen TYP süresinin sonradan uzatılamayacağına dair hüküm getirilmiştir." denildi.

BAŞVURU

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları izleyerek İŞKUR üzerinden başvurusunu yapması gerekmektedir.

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın ve açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın.

Giriş yaptıktan sonra açılan ekranda aşağıdaki adımları izleyerek TYP başvuru sayfasına gidin.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google