Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

2. El Araba Alacaklara Kötü Haber

Araba almak isteyen vatandaşları ilgilen haber! Araba alacak kişileri ilgilendiren bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre 2. el araç fiyatlarının 10 günde bir arttığına , önümüzdeki günlerde daha da artacağına yer verildi.

2020/08/13


İkinci el araba almak isteyenleri ilgilendiren bir son dakika açıklaması geldi. Galericiler yaptıkları açıklamada fiyatların daha da artacağına yer verildi. Açıklamada galericilerin ellerindeki araçları satmadıkları, bunları ellerinde tutarak 10 gün içinde daha yüksek fiyata sattıklarına yer verildi.

10-15 GÜNDE BİR ARAÇ FİYATLARI ARTIYOR

Yapılan açıklamada , sıfır araç üretiminin yeni başlaması , siparişlerin dolması ve 2-3 ay sonrasına sıra verildiğinin belirtildiği , bu nedenle ikinci el araçta fiyatların daha da artacağına yer verildi.

Açıklamada, "Sattığı zaman çünkü yerine alamıyor. 10 gün bir otomobil elinde durduktan sonra tekrardan fiyat yükseltiyor. Her beş-10 günde arabaların fiyatları değişiyor"  denildi. Sıfır araç alan bir vatandaş, aynı aracı iki üç hafta sonra 10-15 bin TL fazlasına satılıyor.

ÜRETİM YOK

Yapılan açıklamada bu fiyatların normal olmadığına yer verildi. Ama üretimin olmaması, yeni araç gelmemesi nedeniyle ikinci elde daha da fiyatların artacağı, pandemide ikinci dalganın gelmesi durumunda fiyatların katlanacağına yer verildi. Satışların iyi olduğunun belirtildiği açıklamada , ikinci dalganın gelmesi ve üretimin yeniden durma ihtimali nedeniyle fiyatların daha da artableceğine yer verildi.

Açıklamada, "Otomobil piyasası artık düşmez. Her şey dönüyor, dolaşıyor üretime çıkıyor. Üretim yok. Üretim olması lazım. Şu anda bir vatandaşımız hangi sıfır arabayı almak istese üç-beş ay sıra beklemesi gerekiyor ve o süre içerisinde de alıp alamayacağı meçhul. Çünkü ikinci dalga olursa üretim tekrardan duracak ve yine insanlar ikinci ele yönelecek." denildi.

ARAÇ ALIMI SATIMINDA DÜZENLEME

İkinci el araç alımı satımında yetki belgesi zorunluluğu geliyor. Eylül ayında yürürlüğe girecek düzenleme sonrası yetki belgesi olanlar araç satabilecek.

Bu düzenleme ile araç alımı satımında 2. elde fiyatların düşmesi hedefleniyordu. Ancak sektör yetkilileri, araç fiyatlarının daha da artacağını bildiriyor.

ÖTV İNDİRİMİ BEKLENİYOR

Araba almak isteyen vatandaşlar , araçlarda ÖTV indirimi yapılmasını bekliyor. Daha önce yapılan açıklamada bu konuda bir çalışma olmadığı bildirilmişti. Peki sizce ÖTV indirimi olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google