Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

İçişleri Bakanlığı'ndan "500 TL Bayram Harçlığı" Açıklaması

Kurban Bayramı öncesi devlet tarafından vatandaşlara 500 TL bayram harçlığı verileceği söylentisi yayılmaya başlayınca İçişleri Bakanlığı konu hakkında açıklamalarda bulundu. İşte İçişleri Bakanlığı'ndan 500 TL bayram harçlığı açıklaması.

2020/07/15


Kurban Bayramı öncesi Açık Kapı üzerinden vatandaşlara 500 TL bayram harçlığı verileceği iddiası üzerine İçişleri Bakanlığı konu hakkında açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesi de söz konusu haber sayfaları yine bayram harçlığı dağıtılacağını yazdı. Ancak İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili açıklama yaptı.

AÇIK KAPIDAN VERİLİYOR İDDİASI

İçişleri Bakanlığı tarafından Açık Kapı adlı sistem vatandaşların kullanımına açılmıştı. Yapılan başvurular Valiliklere , Kaymakamlıklara bildiliyor. Bu sistem üzerinden başvuru yapan vatandaşların durumları inceleniyor. İnceleme sonucu yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gıda ve maddi yardımlar yapılıyor.

AÇIK KAPI 'DAN BAYRAM HARÇLIĞI DUYURUSU

Açık Kapı üzerinden bayram harçlığı ile ilgili yapılan duyuruda , "Sosyal medya üzerinden yayılan "Açık Kapı" hizmeti üzerinden başvurulması durumunda, bayram harçlığı benzeri sosyal yardımların yapılacağı yönündeki haberler asılsızdır. "Açık Kapı" birimlerinin yardım dağıtmak, sosyal destek ödemesi gerçekleştirmek gibi bir görevi bulunmamaktadır. Bu şekildeki asılsız haberlere itibar edilmemesi önem arz etmektedir." denildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLADI

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

1000 TL BAŞVURUSU SÜRÜYOR

Pandemi 1000 TL başvurusu devam ediyor. E Devlet kapısı üzerinden yapılan pandemi 1000 TL sosyal yardım başvurusu için https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu adresine gidin ve müracaatınızı sayfadan yapabilirsiniz..

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google