Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Altın Fiyatları Yükselecek mi? Kritik Tahminler Yayınlandı

Altın fiyatlarında son dönemlerdeki hareketlilik devam ediyor. Altınla ilgili 3 kurumdan kritik tahmin geldi. Kurumların tahminlerine göre önümüzdeki dönemlerde altın fiyatlarındaki seyir ne olacak? İşte tüm detaylar.

2020/07/10


Altın fiyatları ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Önceki gün ve bugün rekor seviyelere kadar tırmanan gram altın , akşam saatlerinde düşüşe geçti. Gündüz saatlerinde 401 TL seviyesinde olan gram altın, Türkiye'de piyasaların kapanmasına yakın saatlerde düşüşe geçti.

ALTIN ONS FİYATI DÜŞTÜ

Önceki gün 1810 dolar seviyesine kadar yükselen altının ons fiyatı akşam saatlerinde, ABD borsalarının açılması ile birlikte düşüşe geçti. Alınan bilgilere göre altının ons fiyatı 1798 dolar seviyesine geriledi.

GRAM ALTIN

Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altın 5 TL 'lik değer kaybetti ve 396 TL 'ye geriledi. İşte gram altında yaşanan düşüş:

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?


Çeyrek altın 640 TL 'ye alınıp 645 TL 'ye satışa sunuluyor.

Cumhuriyet altını 2635 TL 'ye alınıp 2656 TL 'ye satılıyor.

22 ayar bilezik gram fiyatı 364,50 TL alış 368,50 TL satış.

ALTIN TAHMİNLERİ YAYIMLANDI

UBS tarafından yayımlanan raporda “Kısa vadede pek çok belirsizlik bizi altın fiyatlarının yükselmeye devam edeceğine giderek daha fazla ikna ediyor.”  ifadelerine yer verildi.

Bankanın analistleri Wayne Gordon ve Giovanni Staunovo tarafından yayımlanan  raporda 2021 Haziran sonu altın ons fiyatı tahmini 1,800 dolarda kaldı. Raporda, “Biz ABD seçimi, ABD – Çin gerginlikleri, koronavirüs endişeleri gibi ikinci yarı riskleri ve bu üç riskin merkez bankası adımlarının habercisi olması nedeniyle altının hedge özelliklerini vurguluyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Macquarie Group Ltd. analistlerinin notuna göre kurum 2021'in ilk çeyreğinde ortalama altın fiyatları 1,82 dolara tırmanmaya hazırlanıyor.

Altının kısa vadede jeopolitik gerginlikler ve Hong Kong ile ilgili yeni güvenlik yasasından destek aldığı vurgulanan notta, piyasaya yön veren ana unsurun hala ABD gayrimenkul piyasası olduğu ifade edildi.

Bankaya göre değerli metal gelecek yılın ilk çeyreğinde kısa bir süre için 2 bin dolara doğru tırmanabilir.

Goldman Sachs tarafından yayımlanan altın tahmininde ise yıl sonu ons tahmini 2000 dolar olarak verildi. Aralarında Jeffrey Currie'nin de bulunduğu Goldman Sachs Group analistlerinin e-posta notunda altın fiyatları ile ilgili  "Baz senaryomuz olmamakla birlikte altını 2 bin doların üzerine taşıyabilecek, enflasyonun hedefi aşmasına ilişkin kuyruk riski görüyoruz." değerlendirmesine yer verildi.  ytd

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google