Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Tarım ve Orman Bakanlığı 22 İlde En Az İlkokul Mezunu İşçi Alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı 22 ilde en az ilkokul mezunu 5 ay 29 gün süreyle çalıştırılmak üzere 390 geçici işçi alımı yapacağını açıkladı. İlana ilişkin detaylar haberimizde.

2020/06/14

Orman Bakanlığı işçi alımı

Tarım ve Orman bakanlığı bünyesine en az ilkokul mezunu 390 işçi alımı gerçekleştirilecek. İşçiler 5 ay 29 gün süreyle çalışacaklar. Alımlar 22 ilde gerçekleştirilecek. İlana başvuruların 15-19 Haziran tarihleri arasında İŞKUR üzerinden alınacağı kaydedilirken, başvuru yapacak adayların başvuru genel ve özel şartlarını dikkatlice incelemesi gerektiği bildirildi. İşte alım yapılacak olan iller ve adaylardan aranılan şartlar...

OGM'nin resmi sayfasından, Resmi Gazete ve BİK'ten de yayımlanan resmi bilgilendirmede , "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca ormanların korunması, kollanması, kaçakçılıkla mücadele, rehabilitasyon, orman yangınları ile mücadele etmek ve orman zararlarını en aza indirme hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüz taşra teşkilatında 5 ay 29 gün süreyle çalıştırılmak üzere 390 adet Geçici İşçi alımı Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yapılacaktır. Adaylarda aranacak şartlar ve diğer bilgiler İŞKUR açık iş ilanlarında 15-19/06/2020 tarihleri arasında 5 gün süreyle ilanda kalacaktır. İlanda belirtilen şartları taşıyan adaylar ilan süresince başvurularını İŞKUR’a yapacaklardır." ifadeleri görülürken, başvuru genel ve özel şartları da şu şekilde yer aldı:

GENEL ŞARTLAR

  • 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Başvuru yapacak adayların, Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
  • Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli, bedelli veya muaf olmak),
  • Adayların, başvurunun son günü itibarıyla talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak,
  • İŞKUR Açık İş İlanında belirtilen ilde ikamet ediyor olmak. İŞKUR tarafından belirlenen adayların listesi ilgili Orman Bölge Müdürlükleri internet sitesinden ilan edilecektir.


ÖZEL ŞARTLAR

  1. En az ilköğretim mezunu olmak,
  2. Başvuru tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak,
  3. Tam teşekküllü devlet hastanesinden ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir ibareli heyet raporu almak.(Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu rapor sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı olan adaylardan istenecektir.)

Mülakata katılmaya hak kazanan adaylardan istenilecek belgeler

  1. Öğrenim belgesi,
  2. Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  3. TC Kimlik numarasının yazılı olduğu adli sicil kaydı. (Cumhuriyet Savcılığından veya e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresinden alınacak, adli sicil kaydı bulunanların adli sicil kaydı ile ilgili mahkeme kararı istenecektir.)

KONTENJAN DAĞILIMI


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google