Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Doğalgaz Faturası Yüzde 20 Düşecek! Borçlar 1 Yıl Ertelensin Çağrısı

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı doğalgaz için yeni gelişme yaşandı. Doğalgaz faturalarının %20 düşmesi bekleniyor. Balıkesir Milletvekili koronavirüs döneminde faturasını ödeyemeyen vatandaşlar için fatura borçların ertelenmesini istedi.

2020/06/14


Koronavirüs nedeniyle petrole olan talebin düşmesiyle birlikte petrol fiyatlarında ciddi düşüş yaşandı. Petrol fiyatlarında yaşanan bu düşüşün faturalara nasıl yansıyacağı merak edilen konular arasında.  Rusya'dan alınan doğalgazın yapılan ödemelerinin daha da adı azalacağı ve bu yönde yeni bir kontrat sözleşme gerçekleştirileceği açıklandı. Rusya'dan alınan doğalgaz da 1000 metre küp için 230 dolar ödeme gerçekleştiriliyor. Yeni yapılacak sözleşmeye göre 1 Temmuz tarihinden geçerli olacak şekilde bu rakam 183 dolara inecek. Türkiye'nin aldığı doğalgaz 1000 metreküpte 47 dolar daha da azalması bekleniyor. Yaz ayına gelmesi ile Türkiye'de doğalgaz tüketimi ısınma ihtiyaçlarında kullanılması düştü. Kış aylarında yükselen faturalara yansıması için Rusya ile sözleşmenin yapılması ve enerji doğal gaz satış yapan firmaların birim fiyatlarındaki düşüş açıklaması bekleniyor. Yeni faturalara yansımasının ancak sonbahar aylarında Eylül ya da Ekim aylarında olması bekleniyor. Türkiye geçtiğimiz dönemlerde Tanap projesi ile Azerbaycan'dan uzun dönemli anlaşmalar yaparak gaz ithal ediyor. Türkiye'nin yıllık tüketimi 45 milyar metreküp olarak açıklandı.

FATURA BORCU 1 YIL ERTELENSİN TALEBİ

Ayrıca, özellikle salgın döneminde elektrik doğalgaz faturasına ödemekte zorlananlar için Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın bir açıklama yaptı. Bu vatandaşların borçlarının bir yıl ertelenmesi ve 12 takside bölünmesi konusunda bir teklifte bulundu. Mecliste yapılan basın açıklamasında korana virüsün ekonomik etkilerine yönelik olarak alınan tedbirler kapsamında  yaşananların konut ve küçük işletmeler için 1.000 TL liranın altında olan borçlarını ödeyememesi nedeniyle taksitlendirmesi gerektiğini, yoksa borçlu olanların elektrik ya da doğal gaz faturalarının kesileceği ifade edildi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google