Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Yerli Pikap Tulga Seri Üretime Başlıyor

Tamamen yerli üretim olan ve geçtiğimiz aylarda TEKNOFEST'te lansmanı yapılan Tulga, gerek tasarımı gerekse özellikleriyle büyük beğeni toplamıştı. Yerli pikap Tulga'nın seri üretime geçeceği duyuruldu. Peki aracın özellikleri nasıl olacak? İşte Tulga'ya ilişkin tüm detaylar.

2020/05/22

Tulga seri üretime başlıyor

Türk mühendisleri tarafından üretilen ve tasarlanan zırhlı pikap BMC Tulga, seri üretim için hazırlanıyor. İç Güvenlik için geliştirilen araçtan ilk etapta 7 farklı tip üretilmesi planlanıyor. Tulga'nın BMC çatısı altında üretilmesinden dolayı bazı kişiler "Acaba araç gerçekten yerli mi?" sorusunu sorabiliyor. Bu konuyla ilgili bir açıklama yapmak gerekiyor. British Motor Company (BMC) yabancılar tarafından kurulan bir marka fakat 1989 yılında Türkiye, BMC markasını tamamen satın almasından dolayı artık marka yerli statüsüne kavuşmuştur ve Tulga'nın tasarımından üretimine kadar tüm süreçlerinde Türk mühendisler görev almıştır.


ERDOĞAN TEST ETMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı TEKNOFEST'te BMC Tulga'nın test sürüşünü gerçekleştirmişti. Erdoğan test sürüşü sonrası araca ilişkin beğenisini dile getirip bazı önerilerde bulunmuştu.

BMC Tulga Tasarımı


Üretim bandında zırhlı olarak üretilmiş. Bu çok önemli bir detay. İlk bakışta küt hatlı, kare tasarımlı bir araç. Pek çok otomobil yorumcusuna göre zırhlardan kaynaklanan kare tasarımın en iyi örneklerinden biri. LED far kullanılmış olması yine böyle zırhlı bir araç için büyük bir yenilik ve tasarıma epeyce hava katmış. Aracın 5 kişiyi taşıma kapasitesi bulunuyor.

BMC Tulga İç Tasarımı

Askeri araç gibi soğuk bir araç değil. İç mekanda konforlu bir otomobil havası var.

  • Büyük bir monitöre sahip. 
  • Arka koltuklarda baş mesafesi oldukça yüksek. Çünkü burada oturan kişilerin kafasında kask varken de oturabilmesi hesaplanmış.
  • İçi, Hummer Jeeplerden daha geniş. 
  • Arka koltuklarda da klima kontrol menfezleri var.
  • Tulga’nın iç mekanında otomotiv sektörüne kazandırdığı yenilikler var. Mesela arka camlarda dijital bir özellik var ve camlar istenirse kalın bir perdeye dönüşebiliyor. Araç içinde oturan dışarıyı dışarıdaki de içeriyi göremiyor. 
  • Camları tam olarak açılmıyor ki burada güvenlik hedeflenmiş.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google