Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Tatile Gitmek İsteyen Vatandaşlara İzin Verilecek

Tatile gitmek isteyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte turizm sektörünü ayakta tutabilmek için çeşitli adımlar atılıyor. Turizm Bakanı'nın açıklamalarına göre tatil beldelerine gitmek isteyen vatandaşlar için özel izin belgesi oluşturulacak. Habere ilişkin tüm detayları paylaşıyoruz.

2020/05/21

tatil izni nasıl alınır

Turizm Bakanı yaz sezonunda tatile gitmek isteyen vatandaşlara müjdeli haberi verdi. Bayramdan sonra tatil yapmak isteyenler için özel izin belgesi oluşturacak. İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen konferansa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, turizm sektörünün harekete geçmesi için hava trafiğinin açılması önemli bir yer edindiğini belirterek,  hava trafiğinin haziran ayı ortası itibariyle kademeli olarak açılacağını ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanı, restoran lokanta gibi işletmelerin açılmasına yönelik olarak bugün itibarıyla bir düzenlemenin yayınlandığını da açıkladı. Restoranlarda sosyal mesafe izolasyon kuralları ve 1,5 metre kuralına uyulduğu takdirde herhangi bir sorun yaşanmayacağını düşündüklerini aktardı. İşletmelerde klimalarının çalıştırılması durumu, hijyen kuralları ve halk sağlığını ilgilendiren diğer konular için Bakanlığın resmi internet sitesinden bir genelge açıklandı.

YABANCI İŞÇİ ÇALIŞABİLECEK Mİ?

Turizm sektöründe yabancı işçi çalıştırılacak mı? Sorusunun da yanıtı verildi. Yurt dışından gelecek olan yabancı işçiler için uygulama nasıl olacağı belli oldu Öncelikle yurt dışına gelecek kişiler için testler uygulanacak testler de pozitif çıkmaması durumunda bu kişiler kendi bulundukları lokasyonlarda karantina altına alınacak.

Kontrollü bir şekilde sosyal hayata dönüş kapsamında İstanbul Ankara gibi Büyük şehirlerde hafta sonları uygulanan Sokak çıkmak kısıtlamalarının hafiflemesi bekleniyor.  Şehirlerarası kısıtlamanın uygulamaya devam ettiği 15 büyük şehir içinde belirlenen süre sonrasında tekrar bir değerlendirilme yapılması bekleniyor. Bayram sonrası tatil yapmak isteyenler için de özel izin belgesiyle tatile gitme uygulaması için yeni açıklamaların yapılması bekleniyor. Konuyla ilgili gelişmeler olduğu an sizlere bilgileri aktarmaya devam edeceğiz. Bizi Instagram'dan takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Instagram sayfamızı takip etmek için TIKLAYIN.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google