Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Taşeron İşçilere Müjdeli Haber! Bayram Öncesi 948 TL İkramiye Verilecek

Yüz binlerce işçiye bayram öncesi müjdeli haber geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre taşeron işçilere ilave tediye ödemeleri yapılmaya başlanacak. İşte yapılması planlanan ödemeye ilişkin tüm ayrıntılar.

2020/05/18

Taşeron işçilere ikramiye veriliyor

Taşeron olarak çalışan işçiler için sevindirici haber geldi yüz binlerce işçiye bu ay ödeme yapılacak. Ödenecek tutar ise en düşük maaş alan işçiye 948 TL olacak. Haberin duyulmasından sonra işçiler ne kadar ödeme alacakları konusunda kafalarında soru işaretleri bulunuyor. Biz de isegir.net olarak soru işaretlerini kaldırmak adına maaşa göre ilave tediye rakamlarını yazımızda yer verdik.

1 MİLYON 110 BİN KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR
Cumhurbaşkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 1 milyon 110 bin işçi kamuda görev yapmaktadır. Dolayısıyla bu haber geniş kitleleri ilgilendirmektedir.

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANMIŞTI
25 Ocak'ta yayımlanan 31019 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde 2020 yılının ilk iki ilave tediye tarihlerine yer verildi. Karara göre ilk ilave tediye ödemesi 31 Ocak 2020 günü yapılması kararlaştırıldı. İlk ilave tediye ödemeleri işçilerin hesaplarına yattı. 2. Taksit ödemelerinin yapılması bekleniyor.

İlgili kararnamenin metnine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

2. TAKSİTLER NE ZAMAN ÖDENECEK?

Taşeron işçilere 1. taksit ödemeleri yapıldıktan sonra 2. taksit ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu olmuştu. Yayımlanan kararnameye göre 2. taksit ödemeler 22 Mayıs 2020 tarihinde işçilerin hesabına yatırılacak.

NE KADAR ÖDENECEK?

İlave tediye ödemesi hesaplaması maaşa göre yapılmaktadır. İşçiler , aldıkları maaşa göre yapılan hesaplama sonucu ilave tediye ödemesi alır. Maaşa göre belirlenen ilave tediye ödemesi miktarı şu şekilde:

UYGULANAN KESİNTİLER

İlave tediye ödemelerine devlet tarafından bazı kesintiler yapılmaktadır. Bu kesintiler:
% 13 SGK işçi primi ,
% 1 işsizlik primi,
% 20 gelir vergisi, 
% 0.75 Damga Vergisi.

BELEDİYEDEKİ TAŞERON İŞÇİLERE ÖDEME YAPILACAK MI?

Belediyeler ve bağlı kurumlarında çalışan ve kadroya geçen 4/D'li işçiler mevzuata takıldıklarından dolayı ilave ikramiye ödemesi alamayacaklar. Yaşanan bu olaydan dolayı işçiler çeşitli platformlarda mağduriyetlerini dile getirmekte ve durumun düzeltilmesini talep etmektedirler.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google