Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

960 TL Kira ve Gıda Yardımına Yoğun İlgi! İşte Başvuru Ekranları

Devlet, zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde ihtiyaç sahibi milyonlarca vatandaşa kira ve gıda yardımları yapıyor. Daha önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV)'lere yapılan başvurular, korona virüsü nedeniyle artık internet üzerinden yapılıyor.

2020/05/18

gıda ve kira yardımı başvurusu

Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli sosyal yardımlar yaparak, bu kişilere yardım etmeye devam ediyor. Açıklanmış olan sosyal yardım kampanyalarına vatandaşlar tarafından yoğun talep devam ediyor. Başvurular e-devlet üzerinden gerçekleştiriliyor ve başvuru sürecine ilişkin tüm gelişmeler yine e-devlet platformu üzerinden takip ediliyor. Peki e-devlet üzerinden gıda ve kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Yardımlardan faydalanabilmek için gerekli olan şartlar nedir? Tüm bu detayları haberimizde paylaşıyoruz.

GIDA YARDIMLARI

Devlet, Açık Kapı sistemi aracılığıyla milyonlarca kişiye gıda yardımları yapıyor. SYDV 'ler aracılığıyla yapılan gıda yardımları , düzenli şekilde yapılıyor. İhtiyaç sahibi ailelere tek seferlik 700 TL değerinde   ya da aylık düzenli olarak gıda yardımları yapılıyor. Gıda yardımı alabilmek için ailenin ihtiyaç sahibi olması gerekmektedir. Bu duruma ise ilçe SYDV 'ler bakıyor.

AÇIK KAPI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İhtiyaç sahibi olan ve devletten yardım talep eden vatandaşlar, aşağıdaki linkle tıklayıp, kimlik bilgilerine doğrulamaları gerekmektedir.

https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-acik-kapi-basvurusu-ve-takibi

Kimlik bilgileri doğrulanıp giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda sağ üst tarafta bulunan "YENİ BAŞVURU" butonuna tıklamanız gerekmektedir.

Daha sonra bir form karşınıza çıkacak. Bu formun altında bulunan kısımda onaylama kutucuğuna tıklayıp devam edin. Formda sizden istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekmektedir.

Başvuru sonrası değerlendirme aşaması olacak. Değerlendirme aşamalarını da yine bu sistem üzerinden takip edebilirsiniz. Açık Kapı değerlendirmeleri kişi ve hane bazlı yapılıp başvuru sahibinin ihtiyaç sahibi olup olmadığı araştırılmaktadır. Uygun görülen kişilerin yardım talepleri olumlu sonuçlanmaktadır.

Ayrıca Açık Kapı dışında gıda yardımı için 144 numaralı Sosyal Yardım Hattı'nı arayarak yardım talebinde bulunabilirsiniz.

KİRA YARDIMI İÇİN:

E-Devlet üzerinden geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara 960 TL 'ye kadar kira yardımı da yapılmaktadır. Kirada oturan ve korona nedeniyle kirasını ödeyemeyen, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlar, kira yardımına başvuru yaparak, bu yardımdan faydalanabilirler.

Kira Yardımı Alabilmek İçin:

Kira yardımına başvuran kişinin;
  • Düzenli bir işinin olmaması gerekmektedir,
  • Sigortalı bir işte çalışmıyor olması  gerekmektedir,
  • Gelir testi yapılacak hanenin, toplam gelirinin yoksulluk sınırı altında olması,
  • SGK 'dan herhangi bir maaş almıyor olmak (Emeklilik, dul, yetim aylığı vb)
  • Üzerine kayıtlı bir gayrimenkul, araç ya da taşınmaz olmaması,
Başvuru Sayfası:
https://www.turkiye.gov.tr/cevre-ve-sehircilik-hak-sahibi-ailelere-kira-yardm-yaplmas-3971

Kira yardımı başvurusu yapabilmek için yukarıdaki linke tıklamanız gerekmektedir. Açılan sayfada, belirtilen adımları takip ederek, kira yardımı başvurunuzu yapabilirsiniz.

Devletin ihtiyaç sahipleri için başlatmış olduğu sosyal yardımlardan haberdar olmak için Facebook  grubumuza katılın. 
Sosyal Yardımlaşma Facebook Grubu
( Gizle )

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google