Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Sağlık Bakanı'ndan 2. Dalga Açıklaması

Korona virüsünden ölen kişi ve yeni vaka sayılarının azaldığı şu günlerde havaların da ısınmasıyla birlikte vatandaşların rehavete kapılacağı ve bunun sonucunda korona virüsünde 2. dalganın meydana gelebileceği konuşurken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

2020/05/20

Fahrettin Koca açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsüyle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan'ın açıklamalarında herkesin merak ettiği bir konu olan ve Tüm dünya Eylül-Ekim ayları gibi korona virüsünde 2. dalgayı beklemesine karşın Sağlık Bakanı "Virüste 2. dalga gelecek mi?" Sorusunun da yanıtı verildi. İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 2. dalga açıklaması.

"İkinci dalga riski şu dönemde düşünmüyoruz. Özellikle sokağa çıkma yasağının olduğu günler sonrası bir yoğunluk oluşmuş olmasının etkisini görüyoruz. Bunu da sonuçlardan takip ediyor olmalısınız. Pazartesi günü 1100 rakamlarına kadar düştü. 1800, 2200'lere kadar yükselen, bir önceki haftanın sonucuydu. Ama bu kontrollü bir dönem oldu. Şimdi tekrar aşağı düşüş söz konusu, bugün veya yarın daha aşağı düşeceğini görüyoruz. Dolayısıyla bu hareketliliğin kontrollü olması gerekiyor. Dışarıda hareketlilik olabilir ama, maske ve mesafeye bu anlamda hassasiyet gösterirsek kontrolün bize ciddi katkısı olacak.  Kontrolü elden bırakmamamız gerekiyor. Kurallara uyarsak 2. bir dalga beklemiyoruz. Kuralları özellikle uygulama noktasında hassasiyet gösterirsek 2. dalga söz konusu olmaz. Amna,  tüm dünya, Eylül-Ekim gibi benzer bir durumun olup olmayacağı noktasında bir gündem içinde. Bu anlamda doğrusu bilim kurulu aktif şekilde devrede, olabilecek tedbirleri alma noktasında tecrübeli olduğumuzu , endişe etmememiz gerektiğini , sadece uyarılarımız konusunda gereken hassasiyeti göstermesini istiyoruz. Birlikte başaracağımıza inanıyoruz." dedi.

Ayrıca Sağlık Bakanı, 65 yaş ve üzeri kişiler için memleket izninin verildiği açıkladı. Habere ilişkin detaylar için tıklayın.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google