Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Korona Virüsünde En Riskli İl ve İlçeler Açıklandı

Korona virüsü salgınında en riskli il ve ilçeler açıklandı. Yurt genelinde vaka sayılarında düşüş yaşanırken bazı bölgelerdeki vaka sayıları endişelendiriyor.

2020/05/23

koronada en riskli il ve ilçeler

Çin'in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan korona virüsü ülkemizi de etkisi altına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarına göre 81 ilin tümünde virüs vakalarına rastlandığı açıklamıştı. Türkiye'nin korona virüsle mücadelesi kapsamında aldığı tedbirlerle yeni vaka ve ölü sayısında azalma eğilimi sürerken kontrollü bir şekilde sosyal hayata dönüş için çalışmalar sürüyor. Uzmanlar, havaların ısınmasıyla birlikte halkın rehavete kapılmaması gerektiği konusunda vatandaşları uyarıyor. Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın bugün kaleme aldığı yazısında riskin hala devam ettiği 3 şehre ve 65 yaş üstü vatandaşlara getirilmesi planlanan yeni kısıtlamaya yer verdi.

25 ŞEHİRDE 1 HAFTADIR VAKA YOK

Alınan tedbirlerin etkili olması sonucunda 25 şehirde bir haftadan bu yana yeni vakanın görülmedini , 50 şehirde ise ek vaka artışlarının 10 civarında olduğu bildirildi.

EN RİSKLİ İL VE İLÇELER AÇIKLANDI

Korona virüsü salgınında en riskli il ve ilçeler de açıklandı.
İstanbul 'da bazı ilçeler dışında vaka sayısında gerileme yaşandığı bildirilirken Bağcılar, Esenyurt, Esenler, Küçükçekmece, Beylikdüzü gibi ilçelerde vaka sayılarındaki sıkıntının hala devam ettiğine yer verildi.

İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi vaka sayısı hala yüksek olan illerde kısıtlamaların daha uzun sürebileceği, bu şehirlerde uygulanan kısıtlama kararlarının diğer illere göre daha geç kalkacağı bildirildi.

65 VE ÜZERİ VATANDAŞLARA YENİ YASAK DÜZENLEMESİ YOLDA
Korona virüsünün yayılımını kontrol altına almak için uygulanan yasaklardan en fazla konuşulanı 65 yaş ve üzeri kişilere yönelik getirilen sokağa çıkma yasağıydı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklamasında 65 yaş ve üzeri büyüklerin bu dönemde çok büyük fedakarlık gösterdiğini belirtirken, en çok uyum ve hassasiyet gösterenlerin de yine bu kişiler olduğunu ifade etmişti. 65 yaş ve üzeri kişiler için bayramdan sonra tekrar bir değerlendirilme yapılması ve vaka sayılarındaki duruma göre yeni tedbirler getirilmesi bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkma yasaklarının esnetilmesi sonrası bu vatandaşlara market, toplu taşıma kullanma ve AVM yasağı gelmesi, bazı günler bazı saatlerde bu yasağın kalkması gündemde. 65 yaş ve üzeri vatandaşların izin günlerinin artacağı, ancak AVM, toplu taşıma ve marketler gibi kalabalık kitlelerin bulunduğu yerlere girişlerine yönelik yasakların getirilmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google