Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

4 Günlük Sokağa Çıkma Yasağında Açık Olan Yerler

81 ilde uygulanmaya başlanan 4 günlük sokağa çıkma yasağı bugün itibariyle başladı. Peki sokağa çıkma yasağı boyunca Bim, A101, Şok ve diğer marketler, fırınlar, eczaneler ve kargo şirketleri açık olacak mı?

2020/05/23

Sokağa çıkma yasağında nereler açık

Korona virüsüne ilişkin alınan tedbirler kapsamında 23, 24, 25 ve 26 Mayıs tarihleri arasında 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Daha önce 15 il için uygulanan yasak bu sefer 81 ili de kapsıyor. Sokağa çıkma yasağına uymayan vatandaşlara tespit edilmeleri halinde emniyet güçleri tarafından idari para cezaları kesiliyor. Vatandaşlar da ceza yememek adına sokağa çıkma yasağında ihtiyaçlarını giderebilmek için hangi kurumların hangi günlerde faaliyet gösterdiklerini merak ediyor.

Ramazan Bayramı dolayısıyla tedbir amaçlı ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla ilgili geçtiğimiz günlerde bir genelge yayınlandı ve bu genelgede göre açık olan hangi kurumların ne zaman ve saat kaça kadar faaliyet gösterdikleri konusunda kamuoyuna bilgi verildi.

Sokağa Çıkma Yasağında Açık Olan Yerler

Marketler Açık Olacak Mı?

Sokağa çıkma yasağında en çok merak edilen konu marketlerin açık olup olmayacağıdır. Yayınlanan genelgede marketlerle ilgili olan kısım;

Kısıtlamanın olduğu 23.05.2020 Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

24.05.2020 Pazar, 25.05.2020 Pazartesi ve 26.05.2020 Salı günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler kapalı olacaktır.

Fırınlar Açık Olacak Mı?

23.05.2020 Cumartesi, 24.05.2020 Pazar, 25.05.2020 Pazartesi ve 26.05.2020 Salı günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacaktır. (Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilir.)

23.05.2020 Cumartesi, 24.05.2020 Pazar günleri ile 25.05.2020 Pazartesi, 26.05.2020 Salı günleri vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve/adrese servis şeklinde satış yapabileceklerdir.

Kargolar Dağıtım Yapacak Mı?

Sokağa çıkma yasağından muaf olacak kişiler arasında ürün ve/veya malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiğinde (kargo dahil), yurt içi ve yurt dışı taşımacılık, depolama ve ilgili faaliyetler kapsamında görevli olanlar da bulunuyor.
Bu hafta sokağa çıkma yasağının bayrama denk gelmesinin ardından gözler kargo firmalarına çevrildi. Ancak firmalar tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Eczaneler Açık Olacak Mı?

Sokağa çıkma yasasıyla ilgili yayınlanan genelgeye göre açık olmasına izin verilen kurumlar arasında eczaneler de yer alıyor. Genelgeye göre İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri, zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, açık olabilecek

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google