Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

İzmir'de Camilerde "Çav Bella" Skandalı

İzmir'de merkezi sistemle ezan okunan camilerden İtalyan Partizan marşı "Çav Bella" çalındı. Yapılan bu çirkin eylem sonrası Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş çok sert açıklamalarda bulundu. İşte Diyanet İşleri Başkanı'nın yaptığı açıklamalar ve camilerden çalışan Çav Bella marşının videosu

2020/05/21

camide çav bella

İzmir müftülüğüne bağlı, merkezi sistemle ezan okunan camilerde henüz kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişiler tarafından Çav Bella marşı çalındı. Yapılan bu provakatif eylemin faillerini her yerde aranıyor.

İzmir Müftülüğünün ses sistemine gerçekleşen çirkin saldırının kabul edilemez olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanı, "İzmir Müftülüğümüzün ses sistemine yasa dışı bir şekilde girerek müdahalede bulunan kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan çirkin saldırı asla kabul edilemez." ifadelerini kullandı.
Ali erbaş açıklaması

Mübarek Ramazan Ayında gerçekleşen saldırıya dair suç duyurusunun yapıldığını da söyleyen Ali Erbaş şunları kaydetti: İzmir Müftülüğümüzün ses sistemine yasa dışı bir şekilde girerek müdahalede bulunan kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan çirkin saldırı asla kabul edilemez. Mübarek Ramazan ayında tüm Müslümanları derinden yaralayan bir hadise ile ilgili suç duyurusunda bulunulmuş, bu provokatif eylemi gerçekleştiren, bu çirkin eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında yetkili merciler tarafından soruşturma başlatılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.

"BU PROVOKASYONU GERÇEKLEŞTİRENLERİ LANETLİYORUZ

"Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Mübarek Ramazan ayının sonunda milletçe bayrama hazırlanırken İzmir'de dün bazı camilerin minarelerinden şarkı çalınması benimle birlikte tüm İzmirlileri üzmüştür. En fazla birlik beraberlik içinde olmamız gereken günlerde halkımızı birbirine düşürmeye, kutuplaştırmaya çalışanların bu kadar alçakça provokasyona tevessül etmeleri niyetlerini açıkça ortaya koyuyor. Hedefleri halkımızın dirliği, birliğini bozmaktır. Bu oyuna gelmeyelim. Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı camilerin bazılarının ses sistemine girerek bu eylemi gerçekleştirenleri devletin yetkilileri, emniyet güçlerinin en kısa sürede yakalayarak yüce Türk adaleti önüne çıkacağına inanıyor, İzmirliler adına bekliyoruz. Asla kabul etmeyeceğimiz bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyor, güzel İzmir'in adını bu olayla yan yana getirip politika malzemesi yapanları da kınıyorum" ifadelerini kullandı.

İşte O Çirkin Saldırının Videosu

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google