Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

915 TL Fakirlik Aylığını Kimler Alabilir?

2020/05/11

Fakirlik aylığı

Türkiye’de maddi durumu iyi olmayan ve açlık yoksulluk sınırında yaşayan binlerce vatandaş olmakla birlikte bu vatandaşlara devlet tarafından maddi yardımlar yapılmaya devam ediliyor. Yapılan bu yardımlar arasında fakirlik ya da muhtaç maaşı olarak da bilinen bir ödemede ise devlet ihtiyaç sahiplerine 2020 yılında 915 TL olmak üzere maddi destek sağlıyor. Peki bu ödemeden kimler yararlanabilir, başvuru şartları neler ve nereye başvuru yapılmalıdır, işte tüm detaylar.

Kimler Faydalanabilir?

Devlet tarafından, ihtiyaç sahiplerine ödenen fakirlik maaşından sadece belirli şartları ve durumları sağlayan vatandaşlar yararlanabilmekte olup bu ödemen yararlanabilecek olanlar; vatandaşların en az yüzde 40 engellilik durumunun bulunanlar, 18 yaşını bitirmeden önce anne ve babasını kaybetmiş olması ve bu kişiye bakacak kimsenin, herhangi bir aile üyesinin bulunmayanlar 65 yaşını geçmesine rağmen emekli olamayanlar, bu şartlardan en az birini sağlayan ve gelirinin yoksulluk sınırının altında olduğunu belgelendiren kişiler bu fakirlik maaşından yararlanabilmektedir.

Şartlar Neler?

İlgili durumları olan vatandaşların hiçbir sosyal güvencesi olmaması, herhangi bir gelir ya da aylığı olmaması, mahkeme kararı ile kanunlar bakım altına alınmamış olması, gelir getirici menkul ya da gayrimenkul malı olmaması ve ortalama gelir miktarını geçmemesi şartlarını sağlayanlar bu maaş ödemesini alabilmektedir.

Nereye Başvurulur?

Fakirlik ya da muhtaç maaşı almak isteyenler Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden alınan muhtaç aylığı engelli formu veya muhtaç aylığı yetim formu, T.C. kimlik kartı, özür durumunu belirleyen ve belgeleyen sağlık kurumundan alınmış kurum raporu, şahsi rıza beyanı ve aydınlatma beyan formu ile ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla göndererek başvuru yapmalıdır. 2020 yılı itibari ile fakirlik maaşı aylık olarak 914,49 TL ödenmektedir.
Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google