Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

81 İlde Gıda ve Nakit Para Yardımı Başvuruları Başladı

Son dakika : Nakit ve gıda yardımı için Açık Kapı başvurusu başladı. İçişleri Bakanlığı ve 81 şehirdeki valilikler tarafından yapılan açıklamada, ihtiyaç sahibi vatandaşların Açık Kapı 'dan başvuru formunu doldurması gerektiğine yer verildi. Biz de isegir.net olarak Açık Kapı başvuru adımlarına haberimizde yer verdik.

2020/05/12

Açık Kapı
Devlet tarafından geliştirilen Açık Kapı uygulaması ile ihtiyaç sahiplerine, muhtaçlara gıda ve nakit yardımları yapılıyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamada "Açık Kapı, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuştur. Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilirsiniz. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir." denildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Proje ve geliştirilen mobil uygulama sayesinde vatandaşlar, 17 başlık ve 321 konudan seçtikleri taleplerini doğrudan 81 il Valiliği ve 277 Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Açık Kapı Masalarına iletebilmektedir. Açık Kapılara gelen başvurular ile sorun alanlarının tespit edilerek hem yerel hem de merkezi düzeyde bu alanlara ilişkin yönetim politikaları ve yeni hizmet sunum tekniklerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. " denildi.

VATANDAŞLARIN TALEPLERİ ALINIYOR

Söz konusu program ile vatandaşların talepleri, ihtiyaçları Valilik nezdinde toplanıyor. İçişleri Bakanlığı sayfasında şu ifadelere yer verildi:

"15 Aralık 2017’de Açık Kapı yazılımı tamamlanmıştır. Gelen istekler ve gelişen teknolojilere uyum sağlamak amacıyla geliştirmeler devam etmektedir.

Vatandaş talepleri, geliştirilen Açık Kapı Mobil uygulaması ile yapılabilmektedir. Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilir, yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir.

Uyuşturucu ile etkin mücadele amacıyla EGM, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan toplanan veriler belirlenen vaka durumlarına göre proje üzerinden raporlanmaktadır.

Açık Kapı ile e-Devlet entegrasyonu gerçekleştirilmiş olup vatandaş tarafından kullanıma başlanmıştır.

Açık Kapı Projesi ile; 

Toplam Başvuru Sayısı: 278.149

Sonuçlandırılan Başvuru Sayısı: 267.531

İşlem Yapılmayı Bekleyen Başvuru Sayısı: 10.618"


BAŞVURU DUYURUSU GELDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "

Açık Kapı, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuştur. "Elektronik ortamda https://www.acikkapi.gov.tr adresinden online başvuru yapabilir, ya da başvuru formunu doldurarak Kaymakamlığımız Açık Kapı birimine ve ya mahalle muhtarlıklarına iletebilirsiniz." denildi.


BAŞVURULAR BAŞLADI

Açık Kapı için başvurular alınmaya başladı. https://www.acikkapi.gov.tr/ adresi üzerinden  Başvurunuzu yapabilirsiniz.

Başvuru ekranında sizden istenilen bilgileri eksiksiz şekilde doldurun. Onay kodu gönder butonuna tıkladıktan sonra telefonunuza onay kodu gelecek. Bu konu, açılacak yeni ekrandaki kutucuğa girin.

Onay kodunu girdikten sonra karşınıza başvuru formu çıkacak. Başvuru formunu doldurarak başvurunuzu tamamlayın.

UYGULAMAMIZI İNDİRİN VE YARDIMLARDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLUN.

Android için >>>> TIKLAYIN
Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google