Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

6.900 TL Maaşla İşçi Alımı Başvurusu İŞKUR'da Başladı

2020/05/12

Çay işçisi alımı

Çay toplama işçisi alımı başvurusu İŞKUR üzerinden başladı. Mezuniyet şartı olmadan yapılan işçi alımlarında işçilere 6900 TL 'ye kadar maaşa verileceği bildirildi. Peki ilana başvurular nasıl yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? Başvuru adımları nedir? İşte tüm detaylar ve başvuru bilgileri.

Geçtiğimiz günlerde Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu yaptığı son dakika açıklamasında çay işçisi alımları yapılacağını söyledi.

Koronavirüs salgını nedeniyle işçi bulmakta sıkıntı çektiklerini söyleyen Çervatoğlu, "Bu çalışmayı vadi bazlı düşünüyoruz. Herkes kendi mahallesinde kendi köyünde ve etrafında çalışacak. Üreticiye çay taban fiyatının üçte biri civarında bir maliyeti olacak ve hiçbir şeye karışmayacak. Koronavirüs sebebiyle memleketlerine geri dönen üniversite öğrencileri kendi köyünde, mahallesinde çaylığa girecek, tanıdıklarına yardım edecek, bunun karşılığında da ücretini alacak. Komşusu da bu öğrenciye burs sağladığını düşünecek. Gençlerimiz kendi mahallesinde, köyünde komşusunun çayını toplarken 6 ay sigortalı ve maaşlı olacak. Oluşturduğumuz bu sistemde minimum asgari ücret alınacak. Ancak günde 300 kilo çay toplarsınız 4 bin 650 TL, 350 kilo çay toplarsınız 5 bin 750 TL, 400 kilo çay toplarsanız aylık 6 bin 900 TL kazanç elde edecek. Çay sezonu 1 ay. Çay sürgün aralarında bir ay boş geçiyor, bu aylarda da bir kamu kurumunda ya da toplumsal işlerde görev alacak maaşı asgari ücretten yatırılacak" dedi.

BAŞVURULAR İŞKUR 'DAN BAŞLADI

6 AY ÇALIŞTIRILACAKLAR

Yapılan açıklamada işçilerin Mayıs ayında işbaşı yapacağı ve Ekim ayına kadar çalıştırılacağına yer verildi. İşçiler bu süre içinde sigortalı olacak ve topladığı çaya göre maaş alacak. Toplanan çaya göre alınacak maaşta miktarlar şu şekilde:

Günde ;

  • 300 kilo çay toplarsınız 4 bin 650 TL,
  • 350 kilo çay toplarsınız 5 bin 750 TL,
  • 400 kilo çay toplarsanız aylık 6 bin 900 TL

ödeme yapılıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?
İŞKUR üzerinden yayımlanan duyurulara başvuru yapmak için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir.

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada iş arayan kısmından TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. İŞKUR şifreniz yoksa E-Devlet kapısı girişi kısmından giriş yapın.

Giriş yaptıktan sonra açılan sayfada İŞ İLANLARI yazan yere tıklayın.


Son olarak aşağıdaki iş arama kısmı karşınıza çıkacak. Bu ekranda , aşağıda gösterildiği gibi İŞYERİ UNVANI yazan kısma "ÇAY" yazın ve ARA butonuna tıklayın.
Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google