Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Asgari Ücretlilere Müjde! 1.000 TL Nakit Desteği Verilecek

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol'dan asgari ücretli çalışanları sevindirecek haber geldi. Detaylar haberimizde.

2022/11/06

Ülkede görülen ekonomik sıkıntılara değinen TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol' Rusya-Ukrayna savaşı bir anda küresel tedarik zincirini tehdit etse bile enflasyon riski var. Bu durum ülkemizde de görülüyor. Tüm bunlardan sonra, çalışanlara ödenen sosyal yardımların vergilendirilmediğine dikkat çekildi. 1000 TL geçim indirimi alan bir çalışanın sosyal vergi ve gelir vergisi ile birlikte 400 TL geri ödemek zorunda olduğu başvuruda, aynı olduğu sürece maaş devam ederse, çalışanların cebinde toplam 4.800 lira kalacak dedi.

ÇALIŞANLARA 1000 TL YARDIM YAPILACAK

Türkiye genelinde milyonlarca asgari ücretli ve özel sektör çalışanına 1000 TL maddi yardım yapılmasına karar verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, işçilere 1.000 TL fatura teklif edileceğini duyurdu. Türkiye İşverenler Sendikası (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol açıklama yaptı. Akkol ifadesinde şu açıklamaları yaptı:

"Tüm sosyal paydaşlarımız ve kendimiz tarafından ifade edilen vergi kategorilerinin düzenlenmesi bu anlamda çok önemli. İlk verginin %10'a indirilmesi ve verginin günümüz koşullarına güncellenmesi işçileri korumanın önemli yolları. sayın bakanlarımızın değerli destekleriyle en kısa sürede Cumhurbaşkanımıza sunulmasını bekliyoruz' dedi.


BAŞVURUYA GEREK YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçenlerde yaptığı açıklamada, işverenlerin kış aylarında çalışanlara bin lira fatura yardımı verileceğini ve desteğin vergiden düşürüleceğini belirtti. Çalışanların başvuru yapmasına gerek olmadığını ifadelerine ekledi. İşveren çalışanlara 1000 TL verecek ve bu ödeme beyanname ile gider olarak gösterilecek.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google