Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücret Zammı Tarihini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan asgari ücret zammına ilişkin açıklama geldi. Detayları haberimizde paylaşıyoruz.

2022/06/09

Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücret zammında. 2022 yılı 5 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra Temmuz ayında memur ve emeklilerle birlikte asgari ücretliler için de zam konusu gündemdeydi. Bugün yapılan açıklama ile beklenti değişti. Yaz döneminde asgari ücrete ek zam yapılacak mı? 5 aylık enflasyon verileri sonrası Temmuz ayında zam bekleyen asgari ücretliler için son dakika gelişmesi ve tüm detaylar bu yazımızda.

2022 yılı ek asgari ücret zammı

5 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra milyonlarca kamu çalışanının yanı sıra asgari ücretlilerin gözleri de gelecek açıklamalardaydı. Bilindiği üzere gerek sendikalar, özel sektör yetkilileri ve hükümet yetkilileri tarafından asgari ücret ek zammıyla ilgili olarak açıklamalar da yoğunlaşmaya başlamıştı. Son gelen açıklama ise rüzgarı tam tersine döndürdü. İşte detaylar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammının tarihini açıkladı

Yaz döneminde asgari ücrete ek bir zam bekleyen milyonlarca vatandaşın gözü kulağı gelecek en ufak açıklamada. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son açıklamasında ise asgari ücretteki ek zam beklentisi tamamen değişti.

Kabine toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Erdoğan, özellikle asgari ücret zammına dair olarak yılbaşını işaret etti. Temmuz ayında ek zam bekleyen vatandaşlar için şimdilik olumlu bir gelişme yaşanmazken, Yılbaşında tüm çalışanların durumlarının gözden geçirileceği ve herkesin hakkının temin edileceği ifade edildi.


Haziran enflasyonu belirleyici olacak

Bilindiği üzere memur ve memur emeklisi için 2022 yılı Haziran ayı enflasyonu da açıklanınca 6 aylık verilere göre enflasyon farkı zammı da verilecek. Mayıs ayında enflasyonun 3 puanın altında çıkmasından sonra ve gelen açıklamalarda enflasyonun yatay bir seyire geçeceğinin belirtilmesinden sonra bu son açıklama da beklentileri azalttı.

Memur ve emekliler için gelecek zam ile birlikte bir son umut asgari ücretli için de zam yapılır mı Temmuz ayı başında tekrar masaya gelecektir. Ancak şimdilik Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son açıklamasında asgari ücrete yaz döneminde zam yapılmasının artık düşük olduğu görülmektedir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google