Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Asgari Ücrete Zam Geliyor Mu? Asgari Ücret Gelişmesi

TÜİK tarafından bugün açıklanan enflasyon verisi sonrası milyonlarca vatandaş asgari ücret zammı yapılacak mı? Sorularına yanıt arıyor.

2022/06/03

Yılbaşında yapılan rekor zammın ardından temmuz zammı alacağı düşünülen asgari ücret zammı için çalışmalar sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten gelen açıklamalar konuyla ilgili belirleyici rol oynuyor. Bu noktada "asgari ücrete ek zam var mı, ne zaman gelecek?" soruları da gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararı toplantı yapmaları halinde konuyla ilgili son noktayı koyacak. İşte, asgari ücret zammı son dakika haberleri…

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete ara zam konusunda yeşil ışık yaktı. Vatandaşını enflasyona ezdirmeyeceğini belirten Başkan Erdoğan gerekirse değerlendirileceğini de vurguladı. Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir."

"Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır."

Hemen ardından Ömer Çelik'ten gelen son dakika açıklaması temmuz zammı iddialarını daha da güçlendirdi!

ASGARİ ÜCRET ZAMMI VAR MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen olumlu açıklamaların ardından konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, çalışmaların başladığını duyurmuş oldu. Çelik yaptığı açıklamada:

"Asgari ücret ve dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir."

"AK Parti açısından emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz, genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz." Dedi.

AKBAŞOĞLU "DEĞERLENDİRİLECEK!" DEDİ!

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, konuya dair çalışma planını açıkladı. Akbaşoğlu açıklamasında:

"Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da memur ve emeklilere maaş artışı olacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" dedi.

Buna göre memur ve emekli zammında belirleyici olan enflasyon oranı asgari ücret üzerinde de etkili olabilir. Oranın yükselmesi halinde 6 aylık bazda ortaya çıkacak yüzdeliğin Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararında etili olması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz aylarda gündemde olmadığı açıklamasını yapsa da ardından gelen açıklamalar arka planda zammın değerlendirildiğini gözler önüne serdi. Bu noktada temmuz ayı kritik olacak.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google