Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Süleyman Soylu: Türkiye'de Yerleşik 1 Milyon Suriyeliye Ev Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de yerleşik bulunan 1 milyon Suriyeli için briket evler yapılacağını açıkladı.

2022/05/04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğiniz gün 1 milyon Suriyelinin evlerine döneceği açıklamasından sonra ilk detaylar belli olmaya başladı. Süleyman Soylu Türkiye'de yerleşik halde bulunan 1 milyon Suriyeli için briket evlerin yapılacağını açıkladı. Hali hazırda AFAD koordinasyonunda sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle briket evlerin açılış ve anahtar teslim töreninde 1 milyon Suriyeli için briket ev açıklamasına yer verildi.

Yerleşik bulunan Suriyelilere briket ev

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın yeni bir müjde verdiğini ve "Cerablus, Azez, El Bab, Resulayn ve Tel Abyad'da" yerleşik bulunan Suriyeli 1 milyon kişi için evler yapılacağı açıklandı. Briket evlerin hem uluslararası hem de hayır kuruluşları ile yapılacağı ifade edildi. AFAD koordinasyonunda bu inşaatların süreceği belirtildi.

G20 ve BM'de Bütün Dünya'ya Seslenildi

Hem G20'de hem de Birleşmiş Millerle toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bütün dünyaya seslenerek Kuzey Suriye'nin Türkiye'ye yakın olan bandında yerinden edilen Suriyeli kardeşlerimize konutlar yapılması için  talepte bulunmuştu.

Yüzyıllardır dünyayı sömürenlere "biz Batı Medeniyetiyiz" diye haykıranlara, bütün dünyaya yardım konusunda serzenişte bulunulmuştu. Fakat onların gözleri yok görmezler, kulakları yok duymazlar, kalpleri katıdırlar anlamazlar ifadesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mazlumların yanında destek olmaya devam edileceğini belirtti.

2023'e kadar 100 bin briket ev bitecek

Bakan Soylu bölgedeki çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. Burada sadece 77 bin ev projelendirilmediği, aynı zamanda 57 binden fazla evin de tamamlandığını açıkladı. Altyapıdan üstyapıya kadar her alanda çalışmaların hızla devam ettiği ifade edildi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google