Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

O Belediye İşçi Alımı İçin Her Gün Anons Yapıyor! 10.000 İşçi Daha Alınacak

O ilçede sanayinin hızla gelişmesiyle birlikte belediyeden yapılan anonslarla Fabrikalara işçi aranıyor. İşte detaylar.

2022/05/04

Kahramanmaraş ili Türkoğlu ilçesinde sanayinin gelişmesiyle birlikte yeni kurulan fabrikalar için sürekli işçi alımı anonsları yapılıyor. Belediye tarafından haftanın her günü bay ve bayan eleman alınacaktır şeklinde anonslarla işçi alımı için talepte bulunuluyor. Yeni fabrikaların faaliyete geçmesiyle yeni 10.000 işçi alımları da hemen başlayacak.

İlçede hedef sıfır işsizlik

Türkoğlu Belediye Başkanı ve Organize Sanayi Bölgesi OSB Başkanı Orman Okumuz ilçede hedefin sıfır işsizlik olduğu belirtildi. Sanayi üssü olma noktasında Türkoğlu için yeni yatırımlara ve istihdam odaklı projelere ağırlık verildiği ifade edildi.

Yeni açılan fabrikalar işçi bulamıyor

İlçede yeni faaliyete giren fabrikaların birçoğunda çalışacak işçi bulmakta da zorluk çekildiği belirtildi. Türkoğlu'nda iki tana OSB'nin faaliyette olduğu belirtilirken, yeni kurulacak Gıda Organize İhtisas Sanayi Bölgesi için de son aşamaya gelindiği belirtildi.

10 bin işçiye daha ihtiyaç var

Türkoğlu OSM'de bulunan tüm parsellerin yüzde 100'ünün dolduğu ifade edilirken 2 bin 500 işçi çalıştığı da hali hazırda olduğu söylendi. 2. OSM'de de şu anda 5 bin işçinin çalıştığı belirtildi. Yakında 150 fabrikanın olacağı belirtilirken, işletmelerin de yakında biteceği belirtildi. İşçi konusunda sıkıntı olmadığı ve 18-19 yaşına gelen çocuklarımızın burada iş imkanı bulabildiği ifade edildi. OSB inşaatlarının da yakın zamanda bitmesi ile birlikte 10.000 civarında daha acil işçiye ihtiyaç olacağı belirtildi.

İşçi maaşları asgari ücretin üzerinde

İşçi ihtiyacının fazla olmasından dolayı ve işçi sayısının da az olması sebebiyle fabrikaların işçileri ellerinde tutabilmek için sosyal haklar ve maaşlar konusunda daha hassas davranmak durumunda olduğu ifade edildi. Asgari ücretle çalışan işçi sayısının da ilçede oldukça az olduğu belirtildi.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google