Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Asgari Ücret Zammında Flaş Gelişme! 'Enflasyon Farkı' Formülü Gündemde

Milyonlarca vatandaş, asgari ücrette 2. bir zammı beklerken, uygulanması muhtemel olan enflasyon farkına göre asgari ücret zammı hesaplaması yazımızda

2022/05/24

Enflasyon cepleri yakmaya devam ederken, asgari ücrete enflasyon farkı zammı gündeme gelmeye başladı. Peki enflasyon farkı formülü uygulanırsa asgari ücret ne kadar olacak? Detayları yazımızda paylaşıyoruz.

Asgari ücret zammıyla ilgili önceki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarında olağanüstü koşulların oluşması halinde gerekeni yapacaklarını söylemişti.

Şu anda ise gündemde asgari ücrete enflasyon farkının yansıtılması gündeme geldi. İşte detaylar ve yapılan hesaplamalar:

VATANDAŞIN EZİLMEMESİ İÇİN YENİ STRATEJİLER ÜRETİLİYOR

Asgari ücrete ara zam için en son açıklama AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından geldi. Çelik, asgari ücret 2022, emekli ve memur zammı konusunda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti açısından emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz.

Onların zamanlaması içeriklendirilmesi henüz Çalışma Bakanlığı açısından nasıl içeriklendirecekler, onlar için erken. Onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız”

ASGARİ ÜCRETE ENFLASYON FARKI

Asgari ücrete temmuz ayının zammının yapılabilmesi için hükümetin bir düzenleme yapması bekleniyor. Gündemdeki en dikkat çekici çözüm ise enflasyon farkının asgari ücrete yansıtılması. Net asgari ücret için olağanüstü bu durum için emekli zamları gibi 6 aylık enflasyon kadar zam verilmesi gündeme geldi.

4 AYLIK ENFLASYON YÜZDE 31,71 OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre 4 aylık enflasyon oranı yüzde 31,71 olarak dikkat çekti. Bu rakamla beraber emekli zammı için şimdiden yüzde 31,71 zam oranı kesinleşmiş oldu.

Kısacası önümüzdeki 2 ayın enflasyon durumu 0 olmuş olsa bile emekliler açıklanan bu rakamları maaşlarına yansımış bir şekilde görecek.

6 AYLIK EFNLASYON NE KADAR OLACAK?

Tüm Türkiye aslında 6 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasını bekliyor. Konuya ilişkin Merkez Bankası’nın yaptığı ankete göre mayıs enflasyon beklentisi yüzde 3,97 olurken, haziran ayı enflasyon beklentisi yüzde 2,97 oldu. 6 aylık TÜFE endeksi beklentisi 968,65’e yükselirken, bu rakamların gerçekleşmesi halinde 6 aylık enflasyon oranın yüzde 41 olması bekleniyor.

Yapılan bütün bu hesaplamaların gerçekleşmesi durumunda 6 aylık enflasyon oranı açıklanırsa asgari ücret temmuz zammı ile birlikte 5.997,30 TL olacak.

Temmuz zammının gerçekleşmesi durumunda Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında bu yılın ikinci yarısındaki enflasyon oranı dikkate alınarak zam yapılacak.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google