Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Ramazan Kolisi Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ramazan ayında bir çok kurum ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunuyor.

2022/04/03

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte binlerce ihtiyaç sahibi vatandaş ramazan yardımlarını araştırmaya başladı. Peki ramazan kolisi yardımı yapan kurumlar hangisi? Başvurular nereden ve nasıl yapılıyor? Detaylar haberimizde.

Ramazan kolisi başvurusu onaylanan vatandaşlara, mercimekten makarnaya, salçadan yağa bir evin ihtiyacı olabilecek pek çok malzeme teslim ediliyor. Kimi kurumlarda ise Ramazan yardımı olarak nakit para ödemesi yapılıyor. Kimi kurumlara şahsen başvuru yapmak gerekirken, kimi kurumlara ise e-devlet üzerinden Ramazan yardımı başvurusu yapılabiliyor….

RAMAZAN YARDIMI YAPAN KURUMLAR HANGİLERİ?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi

Adana Büyükşehir Belediyesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Kızılay

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM)

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü

Vakıflar ve Dernekler

RAMAZAN KOLİSİ YARDIMI BAŞVURUSU NEREYE VE NASIL YAPILIR?

Ramazan kolisi için yardımların pek çoğu kişinin ikamet ettiği bölgedeki şubelerinden ve belediyelerden şahsen yapılabiliyor. İhtiyaç sahibi ailelerin başvuru sırasında muhtarlıktan alacağı fakirlik belgesi başvuru sırasında kolaylık sağlarken, kimi kurumlarda kişinin ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlaması için de bazı belgeler istenebiliyor. Ancak bu tarz talepler, kurumdan kuruma belediyeden belediyeye değişiklik göstereceği için kişilerin Ramazan kolisi için bizzat başvuru yapması gerekiyor.

Diğer yandan e-devlet üzerinden de sadece Ramazan ayında geçerli olmak üzere değil, tüm yıl boyunca geçerli olan erzak ve gıda yardımı başvurusu yapmak mümkün.

E devlet üzerinden gıda ve erzak yardımı başvurusu yapabilmek için,

https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 internet adresine tıklayın.

Sisteme T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra, size yöneltilen soruları yanıtladıktan sonra sosyal yardım türleri arasından ‘Gıda ve erzak yardımı’ seçeneğini işaretleyin.

KIZILAY RAMAZAN KOLİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Genellikle doğal afetlerde yaptığı yardımlarla tanınan Kızılay da Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunuyor. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, bu yıl 8 milyon kişiye farklı kalemlerde 400 milyon liralık yardım ulaştıracaklarını kaydetti.

Kızılay’a Ramazan kolisi başvuruları ise kişinin yaşadığı il ve ilçelerdeki Kızılay şubelerine bizzat yapılabilirken, internet üzerinden yardım başvurusunda bulunulamıyor.

E-DEVLET RAMAZAN YARDIMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google