Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Emeklilere Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Ödenecek? Bayram İkramiyelerine Büyük Zam

Milyonlarca emeklinin gözü bayram ikramiyelerinde. Peki bu yıl bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Tutarın ne kadar olması bekleniyor?

2022/04/05

Ülkemizde milyonlarca emekli senede 2 kez bayram ikramiyesi alırken, bu yıl emeklilerin ne kadar bayram ikramiyesi alacağı merak konusu olmaya başladı. Bayram ikramiyeleri emeklilerin hesabına Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramından birkaç gün önce geçiyor. Emekliler ATM’den veya banka şubelerinden paralarını çekebiliyorlar. Peki emekli bayram ikramiyelerine zam yapıldı mı?

BAYRAM İKRAMİYELERİ 2 BİN TL OLABİLİR

Geçtiğimiz sene enflasyona yakın bir oranda olacak şekilde 1100 TL’ye çıkarılan bayram ikramiyeleri, bu sene de artacağı belirtildi ve bu ikramiyelerin 1.500 lira ile 2.000 lira arasında olabileceği belirtildi. Ramazan Bayramı bu yıl 2 Mayıs’ta başlıyor ve ikramiyelerin 29 Nisan gibi hesaplara geçmesi bekleniyor.

NET TARİH NİSAN AYININ SON HAFTASI

Geçtiğimiz sene enflasyona yakın bir oranda olacak şekilde 1100 TL’ye çıkarılan bayram ikramiyeleri, bu sene de artacağı belirtildi ve bu ikramiyelerin 1.500 lira ile 2.000 lira arasında olabileceği belirtildi. Ramazan Bayramı bu yıl 2 Mayıs’ta başlıyor ve ikramiyelerin 29 Nisan gibi hesaplara geçmesi bekleniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu bu yıl da bayram öncesi yapılacak bayram ikramiyesi ödemeleri için çalışmaya başlarken bayram ikramiyeleri için net tarih Nisan’ın son haftası oluyor.

İKRAMİYELERE ZAM BEKLENTİSİ

Asgari ücret, emekli aylıklarındaki yükselişin ardından ikramiyelerde bu yıl da artışa gidilmesi öngörülüyor. Bilindiği gibi en düşük emekli aylığı da 2 bin 500 lira seviyesine yükseltildi.

Bayram ikramiyeleri için yıl sonu enflasyon oranının dikkate alınabileceği beklentisi hakimken son kararın Kabine Toplantısında verilmesi bekleniyor. Bu ayın sonuna kadar emekli dilekçesi verenler de ilk defa bayram ikramiyesi alacak.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google