Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Ailelere 1.300 TL Para Ödemesi Yapıldı! Kimliğiyle PTT’ye Giden Alabiliyor

2022/04/16

Devlet, çeşitli sosyal yardım ödemeleriyle vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Bu bağlamda çocuğu olanlara devletten destek ödemesi yapıldığı duyuruldu. Çocuk başına devlet tarafından ödeme yapıldığı belirtildi ve bu destek ödemesi başvuruları hakkında detaylar paylaşıldı. Çocuk sahibi olan ailelere 600 TL para verildiği belirtilerek ödemelerin PTT’den alınabileceği paylaşıldı. Devlet, çocuk sahibi ailelere para desteği sağlıyor. 1-2-3 çocuklu ailelere PTT’den 300,400,600 TL veriliyor. 2015 yılından itibaren doğum yapan tüm annelere çocuk parası ödemelerinin başladığı belirtilerek başvurusu kabul edilen vatandaşlar kimlikleri ile PTT’den paralarını alabileceklerdir.

2015 SONRASINDA DOĞANLAR İÇİN ALABİLİR

Çocuk parası doğum yapan tüm ailelere ödenen bir yardım parası olduğu belirtildi ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bu destek ödemelerinin sağlandığı aktarıldı. Bu destek ödemesinden 15 Mayıs 2015’ten sonra doğum yapmış tüm annelerin faydalanabileceği bildirildi.

TOPLAMDA 1.300 TL PARA ALINABİLİR

Yeni doğan çocuk yardımı için TC kimlik numarasıyla ‘aile.gov.tr’den başvuru imkanı olduğu belirtilirken Aile Bakanlığı il müdürlüklerine, ilçede ise kaymakamlıklara da başvuru yapılabildiği ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira ödeme yapıldığı ifade edildi.

BAZI ŞARTLAR SAĞLANMALI

Çocuk parası alabilmek için öncelikle ailenin ilgili nüfus müdürlüğüne gidip çocuğu Kimlik Paylaşım Sistemi’ne (KPS) kaydettirmesi belirtilirken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Doğum Yardım Başvuru Dilekçesi’ni eksiksiz bir şekilde doldurulup imzalanması gerektiği vurgulandı. Bununla beraber dilekçeyi doldurduktan sonra başvurunuzu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müdürlüklerine ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapabileceğiniz paylaşıldı. Bununla beraber bu ödemelerden yararlanmak için bazı şartların sağlanması gerektiği belirtildi. Bu şartlar ise şöyle oldu:

Doğum yapan kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ya da mavi kart sahibi olması gerekir.

çoklu doğum yardımı

Yardım almak için annenin bizzat başvuru yapması şarttır.

Bu yardım 15.05.2015 tarihinden sonra yapılan doğumlar için geçerlidir.

Ölü olarak gerçekleşen doğumlarda bu yardım yapılmaz.

PTT’DEN PARA ALINABİLİR

Çocuk parası nakit olarak alınan bir yardımdır. Bu yardım, başvuru yapılan ayı takip eden bir sonraki ayın 25. gününe kadar anne adına PTT hesaplarına yatırılır. Böylece herhangi bir bankaya gitmenize gerek kalmaz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google