Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

PTT 20.000 Personel Alımı! Süreç - Talepler

PTT personel alımı ilanlarının yayınlanması uzun süredir bekleniliyor. Bu yıl ilanlar yayınlanacak mı? Adayların beklentileri ne? Detaylar haberimizde

2022/03/14

PTT personel alımı ilanlarının uzun süredir yapılmaması, kurum bünyesinde çalışmak isteyen adayları bekleyişe soktu.  İlanın yayımlanmasını uzun süredir bekleyen adayların beklenti ve taleplerini isegir.net olarak bu yazımızda hazırladık. Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. 2018 yılından bu yana atama yapmıyor. 55.000 personel alımının 2023 yılına kadar yapılacağı açıklanmasının sonra büyük bir coşku yaşayan adaylar pandeminin de süreci duraksatmasından dolayı muzdarip durumdalar.

PTT 2022 yılı 20 bin personel alımı

PTT yeni personel alımı 2022'de artık başlar mı? Adayların talepleri ve beklentileri 2022'de artık ihtiyaç olan 20 bin kontenjana başvuruların alınması. Postacı, gişe görevlisi, tekniker kadroları başta olmak üzere PTT bünyesinde başvurular 2020 KPSS puanı geçerliliğini yitirmeden başlatılması isteniyor.

En Az Lise Mezunu Personel Alımı

PTT'ye en az lise mezunu olmak üzere önlisans ve lisans mezunları başvuru yapabiliyor. En çok kontenjan ayrılan branşlar postacı ile gişe görevlisi olmak üzere ön plana çıkıyor. Son atama olan 2018/1 PTT personel alımında 2625 gişe ve büro görevlisi, 1623 postacı alımı, 250 uzman yardımcısı, 200 mühendis, 155 tekniker, 82 avukat, 20 mimar alımı olmak üzere 5.000 kadroya başvurular alınmıştı. Aradan geçen 4 yılın ardından henüz yeni ilan yayımlanmadı.

PTT Personel Alımlarında KPSS ve Yaş Şartı Olmasın

PTT 2022 yılı için personel alımlarında bu sefer yaş şartının aranmamasının yanı sıra KPSS taban puan hükmünün de olmamasını istiyor. Her yıl 5'er bin atama yapılacaktı. Ancak 2018'den bu yana süreç işlemedi. Bu kapsamda 4 yıl için en az 20 bin kadroya KPSS taban puansız ve özellikle de YAŞ şartı olmadan yeni ilan için artık yayımlanma zamanı!

isegir.net olarak adayların taleplerini ve beklentilerini önemsiyor ve birçok kurum ve alanda gündem çalışmalarımızı yapıyoruz. Sizler de bu habere yorum yazarak, taleplerinizi dile getirebilirsiniz.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google