Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Enerji Bakanı Açıkladı: Doğalgaz Desteği Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz desteği ödemelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Dönmez'in açıklamaları...

2022/03/12

Doğalgaz desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağı vatandaşlar tarafından araştırılırken konuya ilişkin olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, "Başvuruları almaya başladık. Martın ikinci yarısından itibaren ödemelere başlayacağız. Her yerde doğal gaz olmayabilir, kömür desteği de devam edecek. Teknik çalışma sonrasında bu yardımdan istifade edecekler. 3-4 milyona çıkacak gazda da... Elektrikte de 2'den 4 milyona çıktı. 450 lira ile 1150 lira arasında destek sağlanacak." dedi.

"DOĞAL GAZ DESTEĞİ 4 MİLYON HANEYE ÇIKACAK"

(Doğal gaz destekleri hakkında) Başvuruları almaya başladık. Martın ikinci yarısından itibaren ödemelere başlayacağız. Elektrikte bunu yapıyorduk. 2 milyon ailemiz faydalanıyordu.

Her yerde doğal gaz olmayabilir, kömür desteği de devam edecek. Kömür yardımından yararlanmak isteyen devam edecek. İlçelere bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakıflarımız var.

Oradaki vakıf zaten değerlendiriyor. Teknik çalışma sonrasında bu yardımdan istifade edecekler. 3-4 milyona çıkacak gazda da... Elektrikte de 2'den 4 milyona çıktı.

450 lira ile 1150 lira arasında destek sağlanacak. Isınma her illerde aynı değil. Güney bölgelerle diğer bölgelerde ısınma süreci sonuçta aynı değil.

Pandemi döneminde enerjide anormal fiyatlarla yüzleştik. Ukrayna kriziyle beraber de 1500-1600 Dolar doğal gazın fiyatı. Tüm dünya bundan etkileniyor. Tabii ki Türkiye de bundan etkileniyor. LNG uluslararası gaz endekslerine göre belirleniyor. Ümit ederiz ki kısa süreli olur.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google