Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Asgari Ücrete 2. Zam Gelecek Mi? Bakan Bilgin'den Son Dakika Açıklaması Geldi

Hayat pahalığının sürekli artarak devam etmesi asgari ücrette 2. zammı gündeme getirdi. Peki asgari ücrete 2. zam gelecek mi?

2022/03/21

Asgari ücrete bu yıl içerisinde ikinci zam gelecek mi? Temmuz ayında asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? Normal şartlarda asgari ücrete yılda bir defa zam yapılıyor. Ancak enflasyon oranlarında süren yüksek seyir ve Rusya - Ukrayna arasındaki savaşın dünya ekonomileri ve dolaylı olarak Türkiye ekonomisi üzerindeki etkileri beraberinde 2022 asgari ücret ikinci zammını gündeme getirdi.

Peki, asgari ücrette ikinci zam yani Temmuz ayında asgari ücrete ikinci zam yapılması gündemde mi? Konuyla ilgili ilk dikkate değer açıklama AK Parti'den geldi. AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Cahit Özkan asgari ücrete ikinci zam gelmesi ihtimaliyle ilgili bir soruya verdiği cevapla ikinci zamma kapıları kapatmadı. Ardından ikinci önemli açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den son dakika açıklama geldi. İşte yapılan açıklamalar...

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Cahit Özkan asgari ücrete ikinci zam gelmesi ihtimaliyle ilgili bir soruya verdiği cevapla ikinci zamma kapıları kapatmadı.

İşte Cahit Özkan'ın açıklaması:

Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Biz parlamentoda her zaman milletimizim menfaati ne gerektiriyorsa bunu her zaman yaparız.

"ASGARİ ÜCRETİ GÖZDEN GEÇİREBİLİRİZ!"

Bakan Bilgin'den gelen açıklama şu şekilde:

Bu sene yaptığımız asgari ücret artışı yüzde 50’nin üzerindedir ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması çok önemli bir şeydir. Bütün gelirlerde asgari ücretin vergi dışı bırakılması önemli. Sabit ücretle çalışanlar, AGİ kaldırıldı, ücreti düşüreceğim diyen işletmeler yanlış yaptı. İş kanunu anlaşılan ücretten geriye gidilmesini açıkça yasaklıyor. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google