Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Asgari Ücret İçin Flaş İddia! İşçi ve İşveren O Tutarda Uzlaştı...

Asgari ücretin belirlenmesine sayılı günler kala önemli bir iddia ortaya atıldı. İşte NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'den asgari ücret iddiası

2021/12/15

Milyonlarca vatandaş 2022 yılı asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Asgari ücretin belirlenmesine sayılı günler kala NTV Ankara NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'den asgari ücret için flaş bir iddia ortaya atıldı. Ergen, ücretin miktarı konusunda işveren ve işçi taraflarının uzlaştığını söyledi.

İşçi, işveren ve hükumet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını geçen hafta gerçekleştirdi ancak Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK) gerçekleşen toplantıda herhangi bir uzlaşma sağlanamadı. Pazartesi yapılması beklenen son toplantı da gerçekleşmediği gibi, henüz resmi bir tarih açıklanmadı.

NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen ise “3 bin 900 liralık işçi ve işverenin mutabık kalınan bir asgari ücret rakamı söz konusu” açıklamasını yaptı. Canlı yayında konuşan Ergen şu ifadeleri kullandı:

“İşçi ve işverenin mutabık kaldığı bazı konular var. 1 Aralık’ta komisyon, tespit çalışmalarına başlamıştı. Bazı hesaplamalar halen devam ettiği için karar toplantısı için bir resmi çağrı gelmedi. Beklenti bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Bakan Bilgin ile görüşmesi yönünde.”

“Hazine’ye maliyet yaratan unsurlar var. Yaşam maliyeti konusunda komisyonda uzlaşılan rakam ağır işlerde çalışan asgari ücretli için 3 bin 576 lira. Bunun üzerine asgari ücretteki SGK işçi priminin 5 puanlık bölümünü Hazine’nin üstlenmesi konusunda işçi ve işveren mutabık kaldı. Yine gelir vergisi ilk diliminin asgari ücretin brütü tutarına yükseltilmesi konusunda da işçi ve işveren arasında bir mutabakat var.”

“Böylece yaklaşık 3 bin 900 liralık işçi ve işverenin mutabık kalınan bir asgari ücret rakamı söz konusu. Ancak işveren tarafının, son 6 yıldır devam eden asgari ücret desteğinin 2022’de de sürmesi yönünde bir talep var.”

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google