Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Kimlik ve Ehliyet Sistemi Değişti

Kimlik ve ehliyet sahiplerini ilgilendiren önemli bir duyuru yayınlandı. Yeni sistemde kimlik ve ehliyetler nasıl olacak? İşte detaylar...

2021/10/31

Kimlik ve ehliyetlerde yeni sisteme geçiliyor. Yeni sistemle birlikte kimlik ve ehliyeti ayrı ayrı taşıma zorunluluğu ortadan kalktı. Buna göre, kimlik ve ehliyetini birleştiren vatandaşlar ayrı ayrı kimlik ve ehliyet taşımak zorunda kalmayacak. Peki ehliyet ve kimliği birleştirme işlemi nasıl yapılacak?

BİRLEŞTİRME İŞLEMİ ÜCRETLİ Mİ?

Hala ehliyetini yenilemeyenler, 2022’nin sonuna kadar yenileyebilecek. Nüfus cüzdanını çipli hale getirmek için de ilk etapta 2023 yılına kadar süre tanınsa da daha sonra bu kısıtlama kaldırıldı. Peki kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl ve nereden yapılır? Kimlik ve ehliyet tek kart ücretli mi, ne kadar?

EHLİYET KİMLİKLERE YÜKLENİYOR

Dünyada ilk ve tek uygulama olan ‘Hayat Kimliğinle Kolay’ tamamen duyuruldu. Bu doğrultuda yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgiler, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor.

Yeni kimlik kartı ve yeni ehliyeti olan vatandaşların birleştirme işlemi için herhangi bir belge ibraz etmeleri gerekmediği gibi sadece nüfus müdürlüğüne giderken yanlarında her iki kartı da götürmeleri gerekiyor. Yeni kimlik kartı ve eski ehliyeti olan vatandaşlar ise birleştirme işlemi için nüfus müdürlüğüne; 4 adet biyometrik fotoğraf, sağlık raporu ve 15 TL’lik harç bedelinin ödendiğini gösteren makbuz götürmeleri gerekiyor.

ÜCRET ALINMIYOR

Yeni tip sürücü belgeleri, ilçe nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunarak yeni çipli kimlik kartlarına yüklenebiliyorlar ve bunun için ücret alınmıyor.

NOT: Ehliyeti kimlikle birleştirme işleminin yapılması için ehliyetlerin yeni nesil olması gerekiyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google