Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Bakan Yanık Duyurdu: Sosyal Yardım Başvuruları Artık E-Devlet'ten Yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen sosyal yardımlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

2021/10/17

Devlet, geçim sıkıntısı çeken ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli sosyal yardım uygulamalarıyla destek olurken, sosyal yardımlara ilişkin Bakan Derya Yanık'tan önemli açıklamalar geldi. Bakan Yanık, katıldığı Sosyal Yardımlarda Çocuk Refahı Konferansında bugünden itibaren sosyal yardım başvurularının e- Devlet üzerinden yapılabileceğini açıklayarak, “Artık ihtiyaç sahiplerinin farklı kurumlardan belge toplamasına gerek kalmayacak. Vatandaşlarımız, ihtiyaç duyduğu desteğe daha kolay ulaşmış olacak. Böylece halkımızın hizmetlerimize kolayca ulaşmasını sağlayacak önemli bir adım daha atıyoruz.” dedi.

Çocuk alanına özgü çalışmaların yanı sıra son yıllarda yaşanan deprem, sel, yangın gibi afet hallerinde ve salgın gibi olağanüstü durumlarda da hızlı destek programlarını hayata geçirdiklerini ifade eden Yanık, "Salgın Sosyal Destek Programı", "Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı" ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen "Biz Bize Yeteriz Türkiyem Kampanyası" ile 7,2 milyon haneye 10,9 milyar lira nakdi destek sağladıklarını kaydetti.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google