Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

1100 TL Sosyal Yardım Başvurusu

Sosyal yardım başvuruları devam ediyor mu? Başvuru kanalları neresi? Tüm detayları yazıda paylaşıyoruz.

2021/10/27

Pandemi döneminde uygulanmaya başlayan sosyal yardım başvurularının devam edip etmediği binlerce vatandaş tarafından merak edilirken vatandaşların e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilecekleri belirtildi. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası gelen yasaklarla pek çok iş yeri kepenk kapatmıştı. Yeni alınan karara göre, pandemi dönemi kapsamında tüm ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım yapılacağı ifade edilmişti. Sosyal yardım destek ödemeleri kapsamında vatandaşlara 1100 lira ödeme yapılacağı bildirildi. Bunun yanı sıra banka hesabı olmayan vatandaşlara PTT üzerinden ödeme yapılabileceği ifade edildi.

PTT ÜZERİNDEN DE ÖDEME

Birçok vatandaşın yararlandığı pandemi destek ödemelerine nasıl başvurulur? Vatandaşlar merakta destek ödemeleri nasıl alınıyor. Daha önce pandemi destek ücreti almayan vatandaşlar için e devlet üzerinden başvuru yapılıyor. Pandemi destek ücretleri daha önce e-devlet başvurularında banka hesap bilgisi bulunan kişilerin banka hesaplarına, yatırılıyor.

ÖDEMELER EVE ULAŞTIRILIYOR

Vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvuru yapabiliyor. Hesap bilgisini e-Devlet’e tanımlamayan vatandaşlar ise PTT üzerinden ödeme alabiliyorlar. PTT kart bilgisi bulunmayan hesaplara hem de hesap bilgileri bulunmayan vatandaşlara ödemeler Ramazan Bayramına kadar adreslerine teslim ediliyor.

BAŞVURU

Başvuru için E devlet hesabınızla giriş yapıp ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama bölümünden sorgulama butonuna tıklanacak ve burada yapılan başvurunun sorgulanması ile birlikte yeni başvuru da yapılabilecek.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google