Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Dolar Neden Yükseldi?

Dolar TL'de hareketli saatler yaşanmaya devam ediyor. Haftaya yükselişle başlayan dolar gün içerisinde 8,7242'ye kadar yükseldi.

2021/09/20

Haftaya yükselişle başlayan dolar gün içerisinde  8,7242'ye kadar yükselirken saat 20:00 itibariyle 8,67 fiyattan işlem görüyor. Peki Dolar kurundaki yükselişin sebebi ne? İşte detaylar.

Piyasalarda dikkatler, Fed ve Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararlarında. TL, haftaya dolar ve euro karşısında değer kaybıyla başladı.

Ekonomistler bu gelişmede, ABD’den gelen güçlü ekonomik verilerin ve Fed para politikasını sıkılaştırmaya başlayacağına dair piyasalarda oluşan beklenti ve TCMB’nin erken faiz indirimine gidileceği kanaati oluşturan mesajlarının etkili olduğunu ifade ediyor.

Hafta içinde de gerek Fed’in gerek ise TCMB’nin alacağı faiz kararlarının döviz kurlarının gidişatına önemli etki edeceği belirtiliyor.


TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun geçen Çarşamba günü yaptığı konuşmasında, daha önce enflasyon oranı üzerinde faiz uygulanacağı taahhüdünü dile getirmemiş, bu durum da yatırımcılarda faiz artışı yapılmayacağı izlenimi uyandırmıştı. Dolar kurunun önümüzdeki günlerdeki seyri açısından büyük öneme sahip olan Merkez Bankası faiz kararı bu hafta perşembe günü açıklanacak.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google