Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Memur ve Emeklilerin Zam Oranı Belli Oldu

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği maaş zammı oranları belli oldu. Detaylar haberimizde.

2021/08/23

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı yapılacak olan zam oranındaydı. Zam oranı için görüşmeler sağlandı ve uygulanacak olan zam oranları açıklandı. Açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. 4 Milyon Memur ve 2 Milyon memur emeklisini ilgilendiren karar duyuruldu. 2022 ve 2023 yılları Memur zam oranları açıklanmış olup oranlar şöyle:

ÇALIŞMA BAKANI VEDAT BİLGİ AÇIKLAMASI:

Tabii sendikalarla uzlaşmak, sözleşme yapmak takdir edeceğiniz gibi kolay bir iş değil. Büyük bir uzlaşmayla buraya geldik. Memur-Sen ailesine teşekkür ediyorum. Genel çerçevede yürüttüğümüz genel hususlar konusunda uzlaşmaya vardık. bu uzlaşma zeminini şimdiden bütün memurlara, çalışanlara, kamu görevlilerine, Türkiye'mize hayırlı olmasını diliyorum. Türk ekonomisi geçtiğimiz çeyrekte yüzde 7 büyüdü. Bu Türkiye'nin üretim gücünü ifade eden bir göstergedir. Enflasyon altında yurttaşımı, çalışanlarımızı, kamu görevlilerimizi ezdirmeyeceğiz.

2022 - 2023 ZAM ORANLARI BELLİ OLDU!

2022 memur emeklisi ve memur maaşlarında 2022 ilk yarısında % 5 ve ikici yarısında %7 zam yapılacak.

2023 yılı memur ve emekli maaşlarında ise İlk yarıda % 8 ve ikinci yarıda % 6 zam yapılacağı açıklandı.

Sözleşmeli çalışanlar için 3+1 ilkesini benimsendi. Yüzde 1'de örgütlü sendikalara zam verildi. 1 35 TL olan toplu sözleşme aidatını 400 TL'ye çıkardık.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google