Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Devlet Su İşlerine 2005 İşçi Alımı Yapılacak

Devlet Su İşleri bünyesine 2500 daimi işçi alımı yapacağını duyurdu. Yapılacak olan alımlara ilişkin detaylar haberde.

2021/08/23

Kamu kurumlarına çeşitli pozisyonlarda işçi alımları yapılmaya devam ediyor. Bu bağlamda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 2005 sürekli işçi alım ilanı yayımladı. Sitesi üzerinden verdiği ilanda kadro bilgilerine ilişkin detaylı bir tablo oluşturan kurumun ilanına başvurular İŞKUR üzerinden alınacak. Sınavlara katılacak adaylar ise noter huzurunda kura ile belirlenecek.

2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak.

  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Affa uğramış olsa bile suç işlememiş olmak.
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  • Yaptırılacak Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.
  • Askerlik ile ilişiği olmamak. (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak)
  • Görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmamak.


DİĞER BİLGİLER

İşçi alım ilanına başvuracak her aday, Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) yayımlanan listede bir meslek koluna başvuru yapabilecek.

Adayların Türkiye iş Kurumu’nda (İŞKUR) ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla belirtilen bölümlerden mezun olmaları gerekiyor.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı alınmaması gerekiyor.

İşe alınacak işçilerin deneme süresi dört ay olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi feshedilecek.

Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan-sınav sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecek.

Sınav öncesi sınava katılacakların tespitine yönelik noter huzurundaki kura çekimi; açık iş sayısının dört (4) katı asil ve aynı sayıda yedek olacak şekilde 06.09.2021 tarihinde saat 10:00’da Bölge Müdürlüklerinde yapılacaktır. Kurada belirlenen adaylar daha sonra Bölge Müdürlükleri internet sitesinde ilan edilecek.

İşçi alımında yapılacak sınav; yazılı-sözlü-uygulama yöntemleri kullanılarak, meslekî bilgi ve becerilere ilişkin konulardan yapılacak.

Yapılacak sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilecek olup başarı puanı altmış (60) olarak belirlendi. Altmış (60) puan altındaki başarı puanları dikkate alınmayacak.

Kadrolara ilişkin bilgiler için TIKLAYINIZ.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google