Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Kamu İşçilerinde Zam Oranı Belli Oldu

Yüzbinlerce işçiyi ilgilendiren zam oranı sonunda açıklandı. 2021 yılı kamu toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlandı. İşte uygulanacak zam oranı...

2021/08/11

Yüzbinlerce kamu işçisinin merakla beklediği haber geldi. Kamu işçilerine yapılacak zam oranı belli oldu. alışma Bakanı Vedat Bilgin, tarafların üzerinde anlaştığı zam oranını açıkladı.

“Bu sözleşme bence oldukça Türkiye’nin toplumsal barışına hizmet verecek sözleşmedir” diyen Bakan Bilgin zam için “Birinci altı ay yüzde 12, ikinci altı ay yüzde 5 + enflasyon farkı” açıklamasında bulundu. Bilgin ayrıca, en düşük ücret alan kamu işçisine 500 TL iyileştirme yapıldığını açıkladı.

4.100 TL’ye Yükseltildi

Böylelikle kamudaki işçilerin taban ücreti 4 bin 100 liraya yükseltildi. Ücretlere 2021-2022’nin ilk 6 ayı için yüzde 12, diğer 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon farkı oranında zam yapıldı.

Vedat Bilgin’in açıklamasından öne çıkan satır başları ise şöyle:

“Yaklaşık 700 bin civarında toplu sözleşme sürecindeyiz, bu sürecin sonuna geldiğimiz için mutluyum. Toplu sözleşme imzasını bugün buraya onun için geldik. DİSK’in kamu ile toplu iş sözleşmesi yok, o yüzden bugün burada değil.

Türkiye’ye saldırarak kuşatmak isteyenlere Türkiye’nin her zaman verebileceği bir cevap var. Elbette sorunlar var ama Türkiye bölgesel bir güç olmuştur her zaman.

Ekonomide de sorunlar var. Her şeye rağmen Türkiye büyümeyi artıran bir ülke. Önemli olan refahın toplumla paylaşılması. Bu paylaşma süreçlerinin en önemli süreçleri toplu sözleşmelerdir. Bu toplu pazarlığın bugün geldiği aşamada ümit ediyorum çalışanlarımızı ve kamuoyunu tatmin edecek bir aşamaya geldiğimizi düşünüyorum.

Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bu sözleşme bence oldukça Türkiye’nin toplum barışına hizmet edecek bir sözleşme. Taşerondan geçen işçilerin çoğunluğunun oluşturduğu çok düşük ücretli bir grup vardı 315 bin kişiydi . Bunların ücretlerine biz aylık 500 lira bir düzeltme 4.100 lira civarında bir düzeltme yaptık. Seyyanen yapılan en yüksek zam olduğunun altını çizmek isterim.”

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google