Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

KYK Borcu Olanlar İçin Kaçırılmayacak Fırsat

KYK borcu olan milyonlarca genci ilgilendiriyor. KYK borcu yapılandırma fırsatı hakkındaki detayları haberimizde paylaşıyoruz.

2021/06/26

KYK borcu olan gençler için yapılandırma fırsatı duyuruldu.

Üniversite öğrencileri mezun olduktan bir süre sonra devletten aldıkları KYK borçlarını ödemeleri gerekiyor. 2 yıl sonra ödenmeyen her borca zamanla faiz uygulanıyor. Bu da borçların daha da katlanarak artmasına neden oluyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 4 milyon üniversite mezunu 5 milyar 860 milyon TL’lik öğrenim ve harç kredisi borcunu yapılandırabiliyor.

Yapılan açıklamanın devamında faizler sebebi ile anaparası iki üç katına çıkan KYK borçları faizsiz ve cezasız bir şekilde yapılandırılabilecek. Peşin ödemelerde kişilerin borçlarındaki gecikme faizi silinecek. Yapılandırmaya başvurun ilk taksit ödemesi yapan kişilerin varsa adli takipleri de bu şekilde durmuş olacak.

Tüm bunlardan yararlanmak isteyenlerin başvurularını 31 Ağustos tarihine kadar yapması gerekiyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

KYK yapılandırmasına başvurmak isteyenlerin Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi web sayfasına giriş yapması gerekiyor. Aynı zamanda online yapılan başvuruların yanında şahsen başvurular da yapılabilecek. Başvurudan sonra hesaplama işlemi yapılıyor.

KYK BORÇLARI SİLİNİYOR MU?

KYK borçları siliniyor mu? sorusu öğrencilerin en çok araştırdığı konular arasında yerini aldı. KYK borçlarının silinmesi söz konusu değil. Ancak tam teşekküllü bir hastaneden alınacak “Hayatını çalışarak kazanamaz” raporu ile alınan krediler ve vefat eden kişilerin kredi borçları siliniyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google