Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Fahrettin Koca Duyurdu: Böyle Devam Ederse Bayramdan Sonra...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgının genel seyriyle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Koca'nın açıklamaları...

2021/05/03

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün seyriyle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Bakan'ın açıklamaları şu şekilde;

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Salgın yönetiminde, Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'da son durumu ele aldık.  Sıkılaştırma tedbirlerinin uygulanacağı 17 günlük tedbirlerin 4. günündeyiz. Sokağa çıkma kısıtlamasının daha yoğun uygulandığı bu dönem öncesinde iş yerlerinin hizmet vermemesi nedeniyle bazı vatandaşlarımız daha fazla hareketlilik yaşattılar. 

Bu durumun virüsün yayılmasının yeni bir fırsat olmaması amacıyla tedbir ve uygulamaları yerinde görmek üzere Trakya bölgesinin bir durum değerlendirmesini yaptık. Kısıtlamaların ilk 3 gününde vatandaşlarımızın oldukça yoğun uyum gösterdiğini gözlemledik. Aşılama da ele aldığımız konular arasındaydı. Aşı temini konusundaki çalışmaları kamuoyu ile paylaştım. Yeni sözleşmeler ve aşı tedariki konusunda iyileştirmelerle daha hızlı bir aşılama programı yöneteceğiz. Cuma günü ülkemizde üçüncü bir aşının daha kullanımına onay verdiğimizi duyurmuştuk. 

Sputnik v aşısı 3. aşı oldu. Sputnik aşısının 6 ay içinde 50 milyon doz olarak gelmesi ve ilk sevkiyatının bu ay gerçekleşmesi beklenmektedir. Kısıtlamalar ile birlikte vaka sayılarında önemli düşüş başlamıştı. Böyle devam etmesi halinde bayram sonrasında çok daha öngörülebilir programlar yapabileceğiz. Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ vaka sayıları neredeyse yarı yarıya azaldı.

Hedef Haziran'da 40 yaş, yaz boyu 18 yaş üstünü aşılamak.

Yerli aşıda faz 3 çalışmasına 1-2 hafta içerisinde geçilecek.  Eylül ayında ilgili aşının kullanıma geçebileceğini söylemek istiyorum.

Muhtarlarımızın aşılama süreci yarından itibaren başlayacak. Yarından itibaren randevularını alabilirler.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google