Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Cumhurbaşkanı Müjdeyi Verdi: 5 Bin TL Hibe Verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düzenlenen kabine toplantısı sonrası flaş açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarının tüm detayları...

2021/05/17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca vatandaşın bugün sonuçlanmasını merakla beklediği kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamalarında müjdelere de yer verdi. İşte o açıklamalar;

SALGIN SÜRECİNDEKİ DESTEKLER 

Salgın döneminde dünyada büyümeye devam edebilen nadir ülkelerden biri olduk. kısıtlamadan etkilenen sektörlere maaş, kira desteği hatta ötemelerini de yaptık. Vergi ve primle attığımız bu adımların yanında kredi kolaylığı gösterdik. Turizm sektörümüzü ayakta tutmak için ayrıca çalıştık, çabaladık.

EMEKLİYE MÜJDE 

Bir başka müjdeye daha geliyorum. 645 bin emeklimizin maaşını 1.500 liraya çıkardık.

Sadece merkezi yönetim bütçesinden yaptığımız harcamalar şimdiden 79 milyar liraya ulaştı. Bu rakam yıl sonunda 104 milyar lirayı bulacak. Salgının başladığı günden bu yana toplamda 661 milyar liralık kaynağı insanımızın emrine vermiş olduk


Esnaflarımıza yönelik yeni bir destek programının projesini sizlerle paylaşmak istiyorum. İki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz.

5 BİN TL HİBE VERİLECEK 

Sayıları 235 bine ulaşan ilk grupta yer alan işletmelere 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız. Destek vereceğimiz ikinci grupta ise bakım, onarım, seyyar satıcılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, bakırcılar, ayakkabılar, tuhafiyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır. Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan, lokantalar, terziler dahildir. Bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz.

ÇİFTÇİLERE MÜJDE 

Çiftçilerimize de müjdelerimiz var. Ramazan ayı boyunca 180 bin ton patates ve kuru soğanı alarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin borçları ertelenecektir.

Çay üreticilerimiz için alım fiyatını açıklıyorum. Bu yıl için yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,87 liraya desteklemeyle birlikte 4 liraya yükseltilmiştir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google