Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Evde 3 Saat Çalışarak Aylık 2.000 TL Gelir! İŞKUR Sonunda Açıkladı

Koronavirüs salgını evleri kapanmayı beraberinde getirirken İŞKUR, evden çalışarak çeşitli paketleme ambalaj işleriyle para kazanma fırsatı sunuyor.

2021/04/17

İŞKUR, kadın istihdamını arttırmak için çeşitli projeler geliştirmeye devam ediyor.
Pandemi sürecine girilmesi ile birlikte iş imkanları artık evde oluşturulmaya başlanıyor. İŞKUR evde paketleme başvurusu için yapılması gerekenler nelerdir? Kadınların evde kendi belirledikleri saat aralıklarında günde 2-3 saat çalışarak aile bütçesine 1500 TL'ye kadar bir katkı sağlama imkanı buluyor. İŞKUR'un milyonlarca ev kadını için başlattığı bu proje sayesinde hem aile ekonomileri katkı görecek. Bunun yanında kadınların çalışma hayatına kazandırılması sağlanmış olacak. Ev kadınları, evde, nikah şekeri, bitki çayı paketleme, sabun, tel toka kutulama, kulak çubuğu ambalajlama, poşet katlama gibi işler yaparak iş başı para kanacak.

İŞKUR EVDE PAKETLEME İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İŞKUR evde iş imkanı fırsatından yararlanmak isteyen ev hanımları ilgili ilanın yayımlanması ile beraber kendilerine en yakın İŞKUR şubesine giderek İŞKUR evde ek iş başvuru formu dolduracak. Bu form doldurulurken formu dolduran ev hanımının eğitim sertifika belgeleri meslek danışmmanı tarafından kayıt edilecek. Bunun ardından iş başvuru formu dolduran kadının cep telefonu ve iletişim bilgileri kayıt edilecek.
Ardından sisteme giren iş bilgileri sürekli olarak oluşturulan havuzda uygun nitelikleri olan kadınlarla eşleştirilecek ve bu kadınlara SMS ile kısa mesaj gönderilerek işler gönderilecek. Ev hanımı bu işleri yaptıkça iş başı para kazanacak.


İŞKUR tarafından sunulan bu imkandan yararlanmak isteyen kadınlar, kuruma giderek iş ve meslek danışmanları aracılığıyla kayıt yaptırarak, sisteme kaydedilecek.

Kadınların eğitim sertifika ve belgeleri dikkate alınarak, evde yapmalarına uygun olan işler, SMS'le iletilecek.

EVDE PAKETLEME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İlerleyen günlerde İŞKUR'un konuyla ilgili detayları paylaşması bekleniyor. Ancak evde paketleme imkânından yararlanmak isteyenler kendilerine en yakın İŞKUR şubesine giderek iş başvuru formu doldurmaları gerekecek. Formu doldurduktan sonra ev hanımının eğitim sertifika belgesi ve diğer belgeleri kendi meslek danışmanı tarafından kontrol edilerek onaylanacak. Daha sonra ise başvuru yapan kişinin iletişim bilgileri de alınacak.

KADINLAR AYLIK NE KADAR KAZANACAK?

Söz konusu proje kapsamında ev kadınları, nikah şekeri, bitki çayı paketleme, sabun, tel toka kutulama, kulak çubuğu ambalajlama, poşet katlama, cetvel seti hazırlama, küpe arkası takma, takı tasarımı, tırnak kutulama, mandal montajı, gömlek yakası dikme, peçete halkası yapma, gibi işler yapacak. Günlük ortalama 2-3 saat çalışmayla, 600 ile 800 lira arasında gelir elde edilebilecek.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google