Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Ziraat Bankası'ndan Gençlere Faizsiz 6 Ay Geri Ödemesiz 100 Bin TL Kredi

Ziraat Bankası'ndan gençlere 6 ay geri ödemesiz 100.000 TL kredi veriliyor. Ziraat Bankası tarafından verilen krediye ilişkin detayları paylaşıyoruz.

2021/03/24

Türkiye'nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya kapsamında köyüne dönene 100 bin TL'si faizsiz olmak üzere 150 bin liraya kadar kredi verileceği bildirildi. 

Ziraat Bankası A.Ş. ile imzalanan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında köyüne dönmek isteyen vatandaşlara faizsiz kredi verileceğine yer verildi. Şimdiye kadar birçok ilde başlatılan kampnaya , diğer illerde de yürürlüğe girecek ve köyünde hayvancılıkla uğraşmak isteyen vatandaşlara destek verilecek.

6 AY GERİ ÖDEME YOK

Konu ile ilgili yapılan açıklamada kredinin 6 ay geri ödemesiz olarak verileceği, 100 bin liraya kadar faizsiz, 50 bin TL %5,5 faizli 18 ay vadeli işletme kredisinin kullandırılabileceğine yer verildi.

KİMLERE VERİLECEK?

Vatandaşlara ödenecek 100 bin TL'lik faizsiz krediden faydalanma şartları şu şekilde:

 (1)Başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olması,

 (2)Projenin başlangıç tarihi itibariyle faal olarak küçükbaş hayvancılık yapıyor veya daha önce küçükbaş hayvancılık yapmış olması,

(3)İlk kez küçükbaş hayvancılık faaliyetinde bulunacak olanlar Proje kapsamında değerlendirmeye alınmaz. İşletme devir alarak başvurmaları halinde de başvuruları kabul edilmez.

 (4)Proje kapsamında alacağı hayvanlarla birlikte işletmesindeki dişi küçükbaş hayvan varlığını asgari 100 (yüz) başa ulaştırmalı ve Proje kapsamında kullanacağı Yatırım Kredisinin devamı boyunca Proje kapsamındaki ırklara sahip dişi hayvan varlığını, Proje kapsamında edindiği hayvan sayısının/100 (yüz) başın (hangisi yüksekse) altına indirmemelidir.

 (5)İşletmesinin bulunduğu yerde ikamet ediyor olmalıdır.

 (6)Küçükbaş hayvancılık yapmaya elverişli ve Proje kapsamında edineceği hayvanlarla tüm sürüsünü barındırma kapasitesi bulunan barınağa (ağıla) sahip olmalıdır.

(7)Faaliyet gösterdiği bölgede bulunan meralardan yararlanıyor olmalı/mera kullanımına engel hali bulunmamalı ve/veya yıllık kaba yem ihtiyacının asgari % 50'sini yetiştirme imkanına sahip olmalıdır.

            Üreticinin projeye başvurabilmesi için aşağıda yer alan 3 maddeden 1 tanesini sağlaması yeterlidir.

a-)Üreticinin meradan yararlanması;

b-)Yıllık kaba yem ihtiyacının asgari %50 sini yetiştirmesi;

c-)Üretici meradan yararlanıyor ve yıllık kaba yem ihtiyacının asgari %50'sini yetiştiriyor olması;

(8) Proje kapsamında alınacak hayvanların kendi işletmesinden çıkmamış olması gerekmektedir. Proje kapsamında hayvan satmış olan kişiler tekrar aynı hayvanlar için projeden faydalanamaz.

(9) Birinci derecede akraba arasındaki alım / satımlar Proje kapsamına alınmayacaktır.

BAŞVURU

Söz konusu krediye başvuru yapmak isteyenlerin İl ya da İlçe Tarım Müdürlüklerine veya Damızlık koyun keçi Yetiştiricileri Birliğine müracaat etmesi gerekmektedir. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google