Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Cumhurbaşkanı İmzaladı: Yasak 2 Ay Daha Uzatıldı

Pandemi döneminde işten çıkarmaların önüne geçmek için uygulamaya alınan işten çıkarma yasağı 2 ay daha uzatıldı. Karar, Resmi Gazete'de yayınlandı.

2021/03/09

Koronavirüsün yarattığı ekonomik tahribatları önlemek amacıyla uygulama alınan işten çıkarma yasağı 2 ay daha uzatıldı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, 4857 sayılı İş Kanunu'nda işçilerin iş akitlerinin feshedilmesinin önüne geçilmesine yönelik düzenlemeyi içeren geçici 10'uncu maddenin birinci ve ikinci fıkralarında belirtilen sürelerin, 17 Mart 2021 tarihinden itibaren 2 ay daha uzatılması kararlaştırıldı.

İş Kanunu'na 16 Nisan 2020 tarihinde eklenen geçici madde ile iş veya hizmet sözleşmeleri, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller, iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, iş yerinin faaliyetinin sona ermesi, işin sona ermesi halleri dışında yasaklanmış, 3 aylık süreç daha sonra yeni kararlarla uzatılmıştı. Bakan Selçuk, Resmi Gazete'de yayımlanan son kararla ilgili sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayarak, "Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için tedbirlerimize devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Nakdi Ücret Desteği ve Fesih Kısıtı'nı 2 ay süreyle uzatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google