Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Aylık Geliri 6500 TL'nin Altında Olanlara Ayda 380 TL Taksitle Ev Müjdesi

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenlere müjdeli haber geldi. Yapılan açıklamada düşük gelirli vatandaşlar için konut başvurularının başladığı duyuruldu

2021/03/05

Geliri 6.500 TL olan vatandaşlara TOKİ'den müjdeli haber geldi. Ev sahibi olmak isteyen düşük gelirli vatandaşlar için başvuruların başladığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, farklı illerde düşük gelirli vatandaşlar için uygun fiyatlı konut satışlarının başladığına yer verildi. Ucuza ev sahibi olmak isteyen vatandaşları ilgilendiren açıklama şu şekilde:

KİMLERE EV SATILACAK?


TOKİ'den yapılan açıklamada aşağıdaki şartları taşıyan vatandaşlara ev satışı yapılacağına yer verildi. 

- T.C. vatandaşı olması,
- Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,
- Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç)
- Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.
- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 6500.00 TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 6500.00 TL olması gerekmektedir.)

ÖDEME DETAYLARI

Konut alıcısı, Gayrimenkul’ün fiili tesliminden evvel teslim süresi içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahiptir.

Konut alıcıları, peşinat miktarını Bankaya yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır. Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, Türkiye İstatistik Kurumunca belirlenen TÜFE ve Yİ-ÜFE oranlarından en düşük olana göre belirlenecek oranda artırılacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri hariç)

Peşinat ve Vade Seçenekleri: %12 peşinat bedeli için 180 ay vade,%20 peşinat bedeli için 240 ay vade

İlk taksit ödeme tarihi; Konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır. 7. İlk dönemsel artış tarihi; Konut teslim tarihine göre İDARE’ce belirlenecektir.

Konutların teslim süresi, sözleşme tarihinden itibaren 36 aydır.

SATIŞTAKİ KONUTLAR

EN UCUZU AYDA 380 TL TAKSİTLE

Evlere baktığımızda en uygun fiyata satılan evlerin aşağıda olduğu görüldü:
Bu evlere baktığımızda vatandaşların peşinat verdikten sonra 240 ay vadede ayda 380 TL taksit ödemesi ile ev sahibi olacağı görüldü.

BAŞVURU

TOKİ'nin uygun fiyatlı ev başvurusu için Ziraat Bankası ile Halkbank şubelerine müracaat edebilirsiniz.

DİĞER İLLERE DE KONUT YAPILACAK

Önümüzdeki günlerde diğre birçok şehre de konut yapılacak. Siz hangi şehirde yapılmasını bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google