Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Gram Altın 409 TL'ye Kadar Geriledi! Neden Düşüyor?

Altın fiyatlarında yaşanan düşüş trendi devam ediyor. Altındaki düşüş bugün hız kazanırken gram altın gün içi en düşük 409 TL'yi gördü.

2021/02/04

Altın fiyatlarındaki sert düşüş yatırımcısını tedirgin ederken, daha önce 540 liraları gören gram altın bugün 409 TL'ye kadar geriledi. Peki altın fiyatlarındaki düşüşün nedeni ne? Detayları haberimizde paylaşıyoruz.

Altında sabah saatlerinde düşüş yeniden hızlandı ve kısa sürede gerileme yaşandı. Piyasalardan gelen son dakika bilgilerine göre gram altın aylar sonra ilk defa 410 liranın altına geriledi. Altının ons fiyatında da hızlı düşüş yaşandı.


ONS FİYATINDA SON DURUM

Önceki gün 1844 dolar seviyesinde olan altının ons fiyatı bugün sabah saatlerinde hızlı şekilde düştü ve 1784 dolar seviyesine kadar geriledi. İşte altın ons fiyatında önceki günden bu yana yaşanan düşüşün grafiği:

24 AYAR GRAM ALTIN FİYATI 410 LİRANIN ALTINA GERİLEDİ


En son 26 Temmuz 2020 günü 410 liranın altında olan gram altın 6,5 ay sonra yine aynı seviyeye geldi ve 409 TL seviyesine geriledi. İşte gram altında dünden bu yana yaşanan değişim:

ÇEYREK ALTIN ÇAKILDI

Geçen hafta 725 TL seviyesinde olan çeyrek altın, gram altında yaşanan sert düşüşle birlikte 1 hafta içinde 675 liraya kadar geriledi ve 1 haftada 50 TL'lik değer kaybı yaşandı.  Diğer altın fiyatları ise şu şekilde:

Cumhuriyet altını 2785 TL.

22 ayar bilezik gram fiyatı 408 TL.

ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR?

Gelen son verilere göre altında aşı ve gelişen ekonomik veriler düşüşe neden oldu. Aşı çalışmalarının dünya genelinde devam etmesi, dünyada milyonlarca kişinin aşılanması ve toparlanan ekonomik veriler altın yatırımcısının altından çıkmasına , bu da fiyatların düşmesine neden oldu. 

DOLAR KURU

Dolar kurunda da düşüş sürüyor. Gelen son verilere göre Dolar kuru 7,12 TL. En iyi Dolar/TL tahmincisi kurum olan Citigroup Euro/TL'de kısa pozisyon aldıklarını ve Dolar/TL'nin 7'nin altına inmesini beklediklerini belirtti.

Societe General Stratejistleri tarafından kaleme alınan raporda USD/TL ve Euro/TL kısa pozisyon tavsiye edilirken stratejistler USD/TL’de 6,71 hedefi ile kısa pozisyon alınmasını tavsiye edip, zarar-kes seviyesi olarak 7,75’i belirlemişti.

Raporda, “TL’nin mevcut seviyesi TL’de yeniden uzun pozisyon almak için cazip” diye belirten stratejistler, “ABD ve Avrupa’dan yakın vadede Türkiye ekonomisine zarar verecek bir yaptırım beklemiyoruz” demişti.

Stratejistler ayrıca, “TL, 10 yıllık reel efektif döviz kuru ortalamasına göre %30 değersiz” diye eklemişti.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google