Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Çakıldı (Neden Düşüyor)

Altın fiyatlarında sert düşüş gerçekleşti. Peki yaşanan düşüşün nedeni ne? Önümüzdeki günlerde altın fiyatlarında nasıl bir seyir bekleniyor?

2021/01/09

Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Altın, haftanın son işlem gününde sert düşüş yaşadı. 

Haftaya yükselişle başlayan gram altın, hafta ortasında ABD'nin moderna aşısının AB'den onay alması, Amerika'da yaşanan olaylar sonrası hızlı bir düşüşe girdi. Haftaya 1950 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatı, bugün 1885 dolara kadar geriledi. Haftaya 463 lira seviyesinden başlayan gram altın da dün ve bugün ons fiyatında yaşanan düşüş nedeniyle geriledi 5 gün içinde 25 liradan fazla değer kaybetti. 


ONS FİYATI

Altın fiyatlarında ons kaynaklı düşüş devam ediyor. 1 haftada 100 dolara yakın değer kaybı yaşandı ve altının ons fiyatı 1849 dolara kadar geriledi. İşte yaşanan düşüşün grafiği:

GRAM ALTIN

Altının ons fiyatı ile birlikte gram altında da düşüş görüldü. Sabah 452 liranın üzerine çıkan altının gram fiyatı, daha sonra düşüşe geçti ve 437 lirayı buldu. İşte gram altında gün içi değişim grafiği:

ALTINDA DİĞER FİYATLAR

Gramla birlikte çeyrek, Cumhuriyet ve diğer altın cinsleri de düştü. İşte son fiyatlar:

Çeyrek altın 715 lira.

Cumhuriyet altını 2870 lira.

22 ayar bilezik gram fiyatı 412 lira.

TAHMİNLER

IG Asia Piyasa Stratejisti Jingyi Pan yaptığı son dakika açıklamasında, "Mavi dalga senaryosu ve daha büyük bir mali teşvik paketi beklentisi altın fiyatlarını destekleyecektir. Haftasonuna doğru biraz kar realizasyonu görüldü fakat destek seviyesi olan 1.900 doların altına inilmesi kısa vadeli yukarı yönlü eğilimde bir sapmaya neden olabilir." dedi.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya, "Altının zayıflığının kar realizasyonundan olduğu düşünülüyor fakat ABD Hazine tahvillerinin yükselmesi dolardaki zayıflamayı durdurdu. Altın, koronavirüs ve enflasyon endişeleriyle bu çeyrekte güçlü güvenli liman alımları görebilir" dedi

Fed Cleveland Başkanı Loretta Mester, Biden yönetiminin çıkaracağı büyük mali teşvik paketiyle beraber para politikasında bir geri çekilme olmasını beklemediğini söyledi.

Standard Chartered Bank Değerli Metal Analisti Suki Cooper, altın ile ilgili "Düşük faiz oranları, genişlemeci para politikası ve mali teşviklerle birlikte küresel yatırım ortamının altın için gayet destekleyici olduğunu düşünüyoruz. Bu sene dolarda daha fazla bir zayıflama görebiliriz ve bu da altında belirli bir yükselişe neden olacak. Büyük ihtimalle bu zayıflığın 2021 sonrasında da devam ettiğini göreceğiz." dedi.

Teknik Analiz Uzmannı Tunç Şatıroğlu "Altın dünkü dalgalanmayla yükselen kanalın dibine kadar indikten sonra yükseliş geçti. Demokratlar kazanırsa böyle olacağı zaten belliydi, alım fırsatı olacağını anlatmıştım. Faizlerin de durulmasını beklerim bir süre sonra. Altın yükselişine devam ediyor."dedi.

Başkan Donald Trump’ın destekçilerinin Joe Biden’ın Seçiciler Kurulu toplantısını basmasıyla birlikte başkentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Altının yeni yıl rallisinde bir gerileme görülürken değerli metalin 2021 yılında yükselen enflasyon beklentilerinden destek bulabileceği düşünülüyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google